Sky AI Traffic versie 2.0

UPDATE 28-4-2017: De URL’s zijn vanaf heden helaas niet meer te benaderen.

De laatste tijd kregen wij geregeld de vraag of Sky AI Traffic nog te downloaden was gezien de website en Facebook pagina offline was. Sky Ai Traffic is zeker nog te downloaden, zij het via een Spaanstalig flight simulator forum. In de meest recente versie 2.0 zitten ook de KLM Dreamliners en de Orange Pride livery. Om het makkelijk te maken hebben wij hieronder nog een keer alle links voor je verzameld.

Let op er zijn verschillende varianten, zowel voor FSX als P3D is er een aparte installer.

 1. Als eerste heb je het basis pakket nodig, deze is te downloaden via deze link.
 2. Vervolgens download en installeer je Service Pack 1 voor de basis.
 3. Als laatste kun je nu het hele pakket upgraden naar de meest recente versie v2.0.

 

12 Reacties

 1. peter leeuwenkamp schreef:

  Hallo Webmaster.
  Ik heb nog geen reactie ontvangen mbt mijn bericht dd 23 maart jl.
  Kan het zijn dat ik dit op een of andere manier heb gemist?

  mvrgr,,peter leeuwenkamp

  (0)
  • Webmaster Webmaster schreef:

   Beste Peter, om te voorkomen dat hier een hele support-sessie gestart wordt verwijzen wij je graag naar ons forum voor verdere hulp. Dan houden we de reacties hier gerelateerd aan het nieuwsbericht.

   (1)
 2. Er!k schreef:

  Waarom promoten jullie een illegaal pakket? Sky AI Traffic maakt namelijk zonder toestemming gebruik van diverse AI modellen en vluchtplannen. Ik ben zelf beta tester bij AIG (een van de grotere sites op het gebied van AI) en daarom weet ik dat dit het geval is. Wellicht kunnen jullie daar aandacht aan besteden.

  (0)
  • Webmaster Webmaster schreef:

   Beste Erik, enkele jaren geleden hebben wij hierover ons standpunt uitgelicht op het forum. Deze is hieronder terug te lezen, hopelijk geeft dit enige duidelijkheid:

   “Sky AI heeft nu opgenomen in hun verhaal, dat ze niet de eigenaar zijn van de gebruikte modellen en flightplannen. Daarmee doet Sky Ai meer dan de meeste (gerenommeerde) addon makers doen.
   Verder geven ze aan dat het bijna onmogelijk is om alle eigenaren van de ruim 5000 repaints persoonlijk te benaderen.

   Overigens ben ik nog nergens in een EULA tegengekomen dat de maker van een repaint of een scenery toestemming heeft gevraagd en gekregen, voor het gebruik van logo’s dan wel paints. Dit terwijl bv de KLM eigenaar is van het logo KLM en het kleurenschema op de vliegtuigen. Hetzelfde geldt voor bv HSBC, waar je het logo op heel veel gates en jetways aantreft, ook in FS. Ik kan me niet voorstellen dat hiervoor toestemming is gevraagd.

   Naar mijn idee doen de developers daarmee precies hetzelfde dan wat Sky AI doet: het verspreiden van materiaal waarop copyright rust, zonder toestemming dit te verspreiden. Ik heb nog nooit iemand moeilijk horen doen over de repaint voor de KLM 737 van PMDG, of de het gebruik van de McDonald’s M in de scenery van orbx Melbourne. Met deze twee voorbeelden worden ook nog eens commercieel uitgebracht, men verdient geld met gebruik van het ongevraagd gebruik van logo’s.

   Uiteraard zijn er uitzonderingen hierop: Aerosoft heeft de Metal2Mesh Mirage2000 niet uit willen brengen omdat Dassault geen toestemming voor het gebruik van het merknaam en zelfs het model had gegeven. Justflight daarin tegen heeft het wel gedaan zonder deze toestemming, kunnen we die nu ook van piraterij beschuldigen?

   Sky Ai heeft keurig aangegeven dat ze niet de eigenaar van de modellen zijn en ook niet van de vliegplannen. Ze hebben alleen een hele hoop AI vliegtuigen en vliegplannen bij elkaar gebracht, een installer gemaakt en dit als freeware uitgebracht. Misschien hebben ze niet de toestemming van de makers. Dit had Justflight ook niet met een versie van TrafficX enkele jaren geleden, en Flight1 is met UT ook al eens tegen dit probleem aangelopen. Die verdienden echter geld met deze AI pakketten en dan is het discutabel naar mijn idee: Je verdient dan geld met het gratis werk van een ander zonder toestemming.”

   (1)
 3. peter leeuwenkamp schreef:

  aircrafts are not visible in fsx-se.
  Slider for traffic in settings is set on 100%.
  Can you help me out.

  Thanks in advance
  peter leeuwenkamp
  The Netherlands

  (0)
  • Webmaster Webmaster schreef:

   Welkom op FsVisions Peter, we zijn een Nederlandstalige flightsim site, dus de reacties mogen uiteraard gewoon in het Nederlands 😉

   Enkele zaken om te controleren:
   – Staat de optie: ‘ground shadows’ uit in FSX?
   – Controleer of de traffic.bgl bestanden terug te vinden zijn in de map: ….\Scenery\World\scenery
   – Controleer of de toestellen terug te vinden zijn in de Aircrafts map (beginnen vaak met SKYAI)

   (0)
 4. peter leeuwenkamp schreef:

  Zeer bedankt voor de reactie.
  Zowel in FSX als in FSX-SE zie ik geen ai-aircrafts.
  De aangeboden opties had ik reeds als zodanig ingesteld.
  Eveneens zijn de traffic.bgl’s alsook de SKYAI in Simobjects terug te vinden.
  Ik ga er vanuit dat ik toch iets niet goed doe.
  Graag zou ik wat hulp willen krijgen om eea correct in te stellen.
  met vriendelijke groet,
  peter leeuwenkamp

  (0)
 5. chiel schuller schreef:

  hallo
  Ik krijg op alle links die bij sky traffic staan dat de pagina niet gevonden kan word zowel in edge als in chrome

  (0)
  • Webmaster Webmaster schreef:

   We zien inderdaad dat de huidige links niet meer werken. Echter verwijzen wij alleen naar de website waar de pakketten aangeboden worden. FsVisions is inhoudelijk niet bezig met het continue up-to-date houden van links naar andere websites. Het kan dus goed zijn dat men inmiddels besloten heeft om de links offline te halen. Gezien de datum van dit bericht (januari) zou dat goed kunnen.

   (0)
 6. Universal Seagull schreef:

  Some of my textures are black such as the 737-800 and the Dash 8 q-400 just to name a few. What to don on FSX. Thanks

  (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *