Prepar3D v5 uitgekomen

Beste lezers,

Professional License
US $199.00

Professional Developer License
US $9.95 Per Developer, Per Month

Academic License
US $59.95

Professional Plus License
US $2,500

Pro Plus Developer License
US $19.95 Per Developer, Per Month

23 Reacties

 1. Avatar klaas schreef:

  Tjonge, wat een hoop negativiteit over deze release op het www zeg. Ik wacht wel eerst af tot morgen voordat ik bepaal of het voor mij nut heeft of niet om deze release aan te schaffen. Velen hebben hun mening al klaar en is het nog lang geen 22:00.

 2. Erik Erik schreef:

  Ik snap het ook niet. Prepar3D heeft echt wel stappen gezet en ook nu weer met o.a. DirectX 12 ondersteuning. De meeste mensen kijken echter alleen naar MSFS2020. Maar het zal nog even afwachten of deze sim de torenhoge verwachtingen kan waarmaken…

 3. Matthias Matthias schreef:

  Hoi Erik en Klaas,

  Ikzelf begrijp dit ook niet, het zijn twee totaal verschillende sims (msfs en x-plane). Ikzelf ga P3D V5 zeker vanavond/morgen aanschaffen, dit omdat ik zat add-ons heb die zeker binnen deze sim nog meer plezier zullen gaan brengen.

  Mvg

  Matthias

 4. Avatar klaas schreef:

  Zo, We kunnen al downloaden na betaling uiteraard. Toch maar gelijk gedaan want ik koop het uiteindelijk toch :). Downloaden is begonnen 22.7 gb in 15 minuten binnen ofzo. Eerst alles maar déinstalleren en dan de komende tijd maa in de gaten houden wat ik kan toevoegen aan add-ons.

 5. Avatar Arthur schreef:

  Het valt me vaker op dat in heel wat fora en bepaalde websites azijnzeikers ongefundeerde berichten plaatsen.

  Zelf vind ik het altijd erg leuk als er een nieuwe sim uitkomt. Heb je weer wat om te ontdekken en meestal gaat de performance toch omhoog (zeker het geval bij X-plane). In het geval van deze P3D versie denk ik dat het een belangrijke update is omdat, eindelijk, optimaal gebruik gemaakt gaat worden van onze grafische kaarten. De drivers v.d. fabrikanten zijn geoptimaliseerd voor DX12.
  Morgen P3dV5 installeren en voorlopig vanilla gebruiken totdat de installatie bestanden van de diverse ontwikkelaars geoptimaliseerd zijn. De eerste heb ik al binnen van IndiaFoxTecho met een update voor de F-35.
  Mooie tijden voor de flightsimmers met al die nieuwe versies đŸ˜‰

 6. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Arthur,

  Ik kan alleen maar aansluiten wat betreft je opmerking. Helaas zitten sommige mensen zo in elkaar. Mooie benaming gaf je trouwens aan dit soort mensen, die kende ik nog niet đŸ˜‰

  Ikzelf heb zojuist mijn eerste P3D V5 vluchtje gemaakt en het is wel degelijk een wereld van verschil. Kortom, ook van deze sim kunnen we nog jaren genieten.

  M.v.g.

  Matthias

 7. Avatar Joop schreef:

  Helaas is de belangstelling kennelijk zo groot, dat ik er al uren niet door kom. Geduld in deze is dus een schone zaak, Joop

  • Avatar Arthur schreef:

   Dat had ik ook Joop, mij lukte het om regelmatig de pagina opnieuw te verversen (F5)

   In het begin downloade hij met 300 kb/sec maar uiteindelijk ging de download over naar 8,5 mb/sec.

 8. Avatar klaas schreef:

  Ik heb ze uiteindelijk naast elkaar geĂ¯nstalleerd op 2 verschillende schijven dus met de v5 kan ik mooi een beetje aanklooien en uittesten en met de v4 spelen totdat de v5 mooier en beter is. Ik ben ook vandaag weer aan het werk dus vanavond maar weer verder klooien :). Er zijn uiteindelijk maar een paar azijnzeikers en een hoop meebrullers. Ik sluit me aan bij Arthur. Gisteravond was ik blijkbaar net op tijd om mijn versie te bestellen en te downloaden. Volhouden joop!

 9. Erik Erik schreef:

  Meestal stap ik na dag 1 al over… Nu wacht ik eerst even totdat ook de PMDG 737 NGXu is overgezet en een aantal belangrijke vliegvelden. Voor nu maar HF3 geĂ¯nstalleerd van Prepar3D4.5… Helaas niet aan ActiveSky gedacht, die zei meteen weer krak.

 10. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Erik,

  Ai! ”Krak” klinkt niet goed đŸ˜‰ Inmiddels opgelost?

  M.v.g.

  Matthias

 11. Tino Tino schreef:

  Jammer dat er geen PayPal betalingen geaccepteerd worden. Nu ben ik weer afhankelijk van iemand met een Creditcard.

  • Avatar Matthias schreef:

   Hoi Tino,

   Ze verkopen hem per direct ook via Jeremy van de flightsimwebshop, hij is hardstikke aardig en kan je vast wel helpen:

   https://www.flightsimwebshop.com/nl/

   Je betaald er helaas wel meer voor, voordeel is wel dat je geen creditcard nodig hebt en de sim direct in huis hebt.

   Prijs is: 74.99 voor de Academic versie en 222.99 voor de Professional versie (Dus o.a. geen irritant watermark)

   Denk er s.v.p. ook aan dat het via hun Euro bedragen zijn i.p.v. US Dollar.

   Als je er niet uitkomt stuur mij maar even een PM.

   Groetjes

   Matthias

 12. Avatar Joop schreef:

  Ik heb v5 nu als default draaien, zonder nog enige addons . Het ziet er gelikt uit, maar ik moet helaas wel zeggen, dat ik nog niet echt onder de indruk ben van grote verschillen ten opzichte van v4.5. Dus of die investering zinvol was, ik weet het niet. Wel kan ik NL2000 scenery en andere addons gaan testen of die er wel in werken in v5 met DX12, Joop NL2000team.

 13. Avatar Joop schreef:

  Overigens was er voor v4.5 een hotfix 3 uitgekomen me veel bugs aanpassingen

 14. Avatar Arthur schreef:

  Qua frame rates vind ik het wel enorm veel verschillen en ik kon ook geen microstuiters meer ontdekken.

  Misschien ligt het aan mij maar ik vind dat HDR zo verschrikkelijk lelijk. Maakt de kleuren heel erg flets. Is altijd de eerste optie die ik uit zet. Wat zijn jullie ervaringen?

 15. Avatar Arthur schreef:

  @Joop: ben wel heel benieuwd naar je bevindingen betreffende NL2000.

 16. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Joop,

  Ikzelf ben tot nu toe ook niet zo heel erg onder de indruk. Maar ik weet dat wanneer er voor deze sim nieuwe addons zullen verschijnen we er misschien in de toekomst anders over zullen denken. DX12 biedt aardig wat mogelijkheden. Wel verwacht ik persoonlijk dat ik vooral de nieuwe ”Flightsimulator” zal gaan gebruiken. Maar je weet het nooit, alles kan. Succes met het testen van NL2000!

 17. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Arthur,

  Inderdaad is de HDR standaard wat overdreven, ikzelf heb mijn monitor ingesteld op warme kleuren, dit scheelt een hoop.

  M.v.g.

  Matthias

 18. Avatar Joop schreef:

  De eerste testen van NL2000 zijn hoopgevend. Kleuren zijn beter in deze versie 5, terwijl met name de framerate veel hoger is dan in 4.5 . In Rotterdam en omgeving was er altijd een aanslag op de framerate, maar die is nu aanzienlijk minder. Er wordt aan een installer gewerkt voor installatie in v5, maar we zijn net begonnen.
  Joop NL2000team

 19. Matthias Matthias schreef:

  Goedemorgen Joop,

  Heel erg bedankt voor de update en bovenal voor jullie geweldige werk!

  M.v.g.

  Matthias

 20. Avatar Arthur schreef:

  Top Joop. Je noemt Rotterdam maar hoe is het bij Schiphol? Dat gaf bij mij altijd een behoorlijke aanslag op de framerate.

 21. Avatar Joop schreef:

  Arthur, ik begrijp je vraag, maar wij doen dit stapje voor stapje en Schiphol is nog niet aan de beurt. Ik heb even mijn eerste reactie gegeven , maar zal voorlopig even een radiostilte in acht nemen.
  Je kan natuurlijk ook zelf testen. Voeg in P3Dv5 in de library de volgende NL2000 onderdelen toe van waar je de NL2000 scenery voor 4.5 had geinstalleerd : eerst de NL2000library , dan de provincie NoordHolland , dan de 3D map en dan EHAM. Niet helemaal zoals het zou moeten , maar je hebt dan een indruk hoe het rond Schiphol zal zijn.
  Joop NL2000team