Boycot ORBX/FTX beëindigd

Gedurende het afgelopen jaar had FsVisions, samen met een aantal gerenommeerde Duitse FS websites, een verschil van mening met de makers van FTX/orbx. In de afgelopen periode hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen alle partijen. De gesprekken zijn in een goede sfeer verlopen. Over de resultaten zijn alle partijen zeer tevreden.

Wat jullie als lezers/bezoekers zullen merken, is dat er weer nieuwsitems over FTX/orbx op FsVisions zullen verschijnen. Ook is het mogelijk om weer reviews te maken. Er zijn geen schuldigen aangewezen aan de ontstane situatie en er zijn in dit geval alleen winnaars en geen verliezers. We zijn oprecht blij dat we weer FTX nieuws kunnen brengen, want wat er in het afgelopen jaar ook is gezegd, de kwaliteit van de producten van FTX/orbx heeft nooit ter discussie gestaan: Die is onverminderd goed gebleven.

Kort gesteld, na een serie goede gesprekken wordt per onmiddellijk de boycot van FTX/orbx opgeheven. Eind goed al goed!

2 Reacties

 1. Een juiste beslissing denk ik, OrbX is toch een van de meest toonaangevend en grensverleggend als het gaat om het ontwikkelen van hoogwaardige scenery met gebruikmakende van de laatste nieuwe techniek op scenery design.

  Zelfs JV van Orbx heeft vandaag in een mail zijn excuus aangeboden over de plotselinge “stop” die was ingelast betreft het maar mogelijk zijn tot 1 download van hun aangekochte product per dag omdat anders de belasting van hun servers te hoog werden met een te hoog data verbruik tot gevolg.

  Veel rechtmatige eigenaars van OrbX producten die voorheen hun producten kochten bij de FlightSim Store maar gedwongen werden een migratie uit te voeren en nu via het nieuwe OrbXDirect d.m.v. Central Versie 3 de aangekochte downloads alleen d.m.v. Central3 konden downloaden.

  Dit gaf de afgelopen zoveel problemen met zeer langzame downloads en het afbreken van de downloads dat dit geen goede service was richting hun klanten. Door de download stop van 1 download per dag dacht JV dat dit het probleem zou oplossen maar dit is natuurlijk niet zoals het hoort !

  Kortom JV heeft dit inmiddels ook ingezien en nu is het weer mogelijk om meerdere downloads op een dag te doen en er is toegezegd dat ook de server capaciteit en download data stream de komende tijd zal worden verbeterd.

  Ik wens FSVisions in de naaste toekomst een goede en prettige samenwerking toe met Orbx en dat we weer regelmatig nieuws updates mogen ontvangen via de FSVisions website.

 2. Tino Broekstra Tino Broekstra schreef:

  Bedankt voor je reactie Gert. We zijn als FsVisions, samen met de Duitse sites waarmee we de boycot hadden ingesteld, ook erg blij weer nieuws van ORBX te kunnen brengen. Wat ik in het nieuwsbericht ook al vermeldde, de kwaliteit van de addons van hun hand is namelijk erg goed. Daar lag het beslist niet aan.
  We gaan ons best doen iedereen weer op de hoogte te houden van de nieuwe releases.