Carenado werkt aan C172 SP

De Cessna 172 SP heeft een prominente plek in de vloot, die standaard in de software van X-Plane 11 van Laminar Research geïnstalleerd is. Zowel de analoge versie alsook de glass cockpit versie met het G1000 display maakt deel uit van de default vloot.

Naast de standaardversies zijn er ook uitbreidingen te koop voor X-Plane 11, zoals de Simcoders Cessna 172 SP Skyhawk REP, dat staat voor Reality Expansion Pack. Dan heb je bijvoorbeeld ook nog de Cessna 172 SP van Airfoillabs, met een mate van realisme die vergelijkbaar is met het Accusim systeem dat A2A simulations gebruikt.

Ondanks dit enorme aanbod heeft Carenado op haar Facebookpagina aangekondigd dat het zeer binnenkort een versie zal uitbrengen van de Cessna 172 SP Skyhawk voor X-Plane 11. Verdere informatie over het project wordt nog niet verstrekt door Carenado. Het is alleen bekend dat de Skyhawk SP – de meest moderne versie van de modelserie – binnenkort wordt vrijgegeven. Bovendien zal het vliegtuig worden geleverd met een Garmin G1000. De gepubliceerde afbeeldingen suggereren dat deze glass cockpit een eigen ontwikkeling van Carenado is, dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van het avionics systeem dat ontwikkeld werd door Laminar Research.

Wij houden je op de hoogte van dit project.