Cessna Citation Excel 560XL van Carenado kiest luchtruim

Een van de nieuwste toevoegingen aan de lange lijst van producten van Carenado is gebaseerd op de Cessna Citation Excel 560XL. Dit toestel beschikt over zeven high-definition liveries en een blanco template voor het maken van custom liveries. De geluidseffecten omvatten onder andere de originele XL560 motorgeluiden, akoestische waarschuwingen en de effecten van de rem en de banden op de taxi- en landingsbaan.

De cockpit wordt geleverd met het Primus 1000 avionica systeem van Carenado met aangepaste nachtverlichtingseffecten. Het systeem is compatibel met de Flight1 GTN 750 en de Reality XP GTN 750 (deze zijn afzonderlijk verkrijgbaar).

Hij wordt geleverd met de Navigraph-database van januari 2016 (je hoeft dus geen afzonderlijk abonnement af te sluiten) en gebruikers die wel actieve Navigraph abonnementen hebben kunnen de nieuwste AIRAC-cyclus updaten.

Het product is geschikt voor VR en wordt geleverd met een bedieningspaneel voor het instellen van de transparantie van de ramen, de reflecties van de instrumenten en de grondapparatuur zoals wielblokken.

De Citation kost $39,95 (omgerekend naar Euro is dat €37) en maakt geen deel uit van de 35% sale actie van Carenado. Je kunt hem hier aanschaffen.

Features
HD quality textures (4096 x 4096).
Customizable panel for controlling windows transparency, instrument reflections and static elements such as wheel chocks.
Real behavior compared to the real airplane. Real weight and balance.
Tested by real pilots.
Realistic night lights effects on panel and cockpit.