DCS World, er gaat een wereld voor je open

Onlangs heb ik DCS World geĂ¯nstalleerd, de gratis basis voor de combat sim van Eagle Dynamics. Ik moet zeggen dat er letterlijk een wereld voor me open ging. Hoge details in terrein, vliegtuigen en vliegeigenschappen. De performance is uitstekend, geen stutters ondanks de hoge mate van gedetailleerdheid. Je kunt het zelf proberen, er zitten twee gratis vliegtuigen bij de basis installatie: TF51 en de SU25. Verder een reeks aan AI vliegtuigen. Uiteraard ook allerlei grondtroepen. Er zijn ook een hele reeks addon vliegtuigen beschikbaar voor prijzen die varieren van nog geen 10 euro tot ruim 70 euro.
Nieuw in ontwikkeling is DCS Worls 2.0. Daar is inmiddels ook een Alpha versie voor te downloaden. Daar is overigens wel een betaalde addon voor nodig: Nevada Test and Training range.
Een sim met potentieel zou ik zeggen. Bekijk het allemaal maar eens op de website van DCS. In het forum zal ik de komende tijd wel wat screenshots posten.

5 Reacties

 1. Matthias schreef:

  Hoi,

  Wat leuk dat u DCS World eens onder de aandacht brengt.
  Ikzelf “vlieg” er sinds de voorloper “LOMAC” al mee,en bezit alle addons, LOMAC staat voor “Lock On Modern Air Combat” en kwam al uit in 2003 en was voor die tijd al geweldig mooi qua graphics.
  Oke, terug naar DCS world, Met name de Gazelle, De Mirage en de Mil MI-8 zijn geweldig mooie addons, en zo hoever ik dit kan inschatten erg realistisch.
  Qua vliegeigenschappen van de helikopters laat DCS World FSX, X-Plane en prepar3d in mijn ogen ver achter zich.
  Ikzelf vlieg in DCS sinds een maandje met de Oculus Rift Cv1 in VR, en dit is werkelijk alsof je in het toestel zit, voorheen zag ik TrackIR als geweldig maar nu staat de Cv1 bovenaan en vlieg ik niet meer zonder in zowel DCS World als Prepar3d v3.3.
  Mocht u ooit de kans hebben DCS World in VR te beleven……Doen!

 2. Tino Broekstra schreef:

  Inmiddels heb ik een board voor DCS aangemaakt, voel je vrij om daar informatie te delen, screenshots te plaatsen of wat er ook meer te doen is met DCS.
  Ben zelf pas 1 dag met DCS bezig nadat ik twee dagen nodig had om er achter te komen dat ik SP1 van Windows 7 nodig had. Mijn fout en niet die van DCS overigens. Het stond wel op hun site vermeld đŸ˜‰

 3. Matthias schreef:

  Hoi Tina,

  Goed idee van je, dit zal ik morgen gelijk doen, nog speciale wensen?

 4. Matthias schreef:

  Hoi Tino,

  Goed idee van je, dit zal ik morgen gelijk doen, nog speciale wensen?

 5. Matthias schreef:

  Ps sorry dat ik uw naam fout schreef