HotStart TBM-900 released voor X-Plane

De HotStart TBM-900 is nog maar enkele dagen op de markt (zie eerder bericht FS Visions), toch waagt YouTuber Q8 Pilot zich al aan een in depth bespreking van dit nieuwe toestel. In deze HD video worden alle systemen besproken en alle features getoond. Opvallend is de zeer strakke vormgeving en het oog voor detail van de designers dat heeft gezorgd voor een zeer geslaagde omzetting van dit Franse turboprop toestel. In het bijschrift van de video citeert Q8 pilot een van de ontwikkelaars achter HotStart:

 

Een eigen persoonlijkheid

Vanaf het begin hebben we er ons op gericht dat het vliegtuig als een echte machine zou “aanvoelen”. En als je met echte vliegtuigen hebt gewerkt, zul je weten dat ze soms humeurig kunnen zijn. Soms start de motor bij de eerste poging, soms lijkt het alsof hij niet wakker te krijgen is. Een andere keer kom je in het vliegtuig en is de accuspanning laag, dus dan moet je na het starten van de motor iets langer op de oprit blijven om de accu weer op te laden. Tijdens het werken aan het basissysteemmodel van de TBM900 hebben we veel tijd genomen om ons te concentreren op het coderen van dit soort “persoonlijkheidskenmerken” van het vliegtuig.

 

De HotStart TBM-900 valt in een hogere prijscategorie voor X-Plane addons en kan hier gekocht worden voor $64.95 (ongeveer 57)