McDonnell Douglas F-15 Eagle in ontwikkeling bij DC Designs

DC Designs heeft hun nieuwste project aangekondigd: de iconische McDonnell Douglas F-15 Eagle, met C, E en I varianten. Het toestel is ouder dan je wellicht zou denken, de eerste testvlucht met een F-15A vond plaats in juli 1972, bijna vijftig jaar geleden dus!

De F-15 van DC Designs zal een nauwkeurig gemodelleerde weergave zijn van de verschillende vliegtuigvarianten. Het vliegtuig zal voorzien zijn van een aantal externe animaties, zoals een canopy, ladders voor de bemanning en een tail hook.

Andere opvallendeĀ  kenmerken zijn de authentieke nachtverlichting, waaronder ‘slime lights’ voor gevechtshandelingen, aangepaste geanimeerde naverbrandingsvlammen en sonische schokgolfeffecten en aangepaste luchtinlaatanimaties. Het vliegtuig zal ook voorzien zijn van geanimeerde en configureerbare piloten in de virtuele cockpit. Het vliegtuig zal worden uitgebracht door Just Flight. Dit bedrijf heeft eerder ook al de DC Designs F/A-18 E, F & G Super Hornet uitgebracht, meer daarover kun je hier lezen.