Microsoft Flight Simulator 2020 in VR

Breitling TBM-930 over LEBL

Zoals je in ons laatste artikel hebt kunnen lezen, dropte Asobo studio’s in de negende Feature Discovery Series de ondersteuning voor VR in Microsoft Flight Simulator 2020. Vanaf 22 december is het na ‘Sim update 2’ dus echt mogelijk om met een VR-headset je volledig in de grafisch adembenemende wereld van MSFS2020 te begeven. Dit geeft een nieuwe dimensie aan de sim en dat ziet er heel tof uit.

 

VR-Controllers

Het is vanaf de release van VR alleen nog niet mogelijk om de VR-controllers te gebruiken, dus ben je nog gebonden aan je muis, toetsenbord en eventuele andere hardware. Dit zal na verloop van tijd mogelijk worden toegevoegd.

Klikken in de cockpit nog met behulp van de muis.

 

VR user interface

 

Conclusie

Al met al zijn de beelden veelbelovend en kunnen wij niet wachten om ‘’VFR’’ vluchten uit te voeren in VR. 

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van alle vooruitgangen omtrent Microsoft Flight Simulator 2020, schrijf je dan in via de website https://www.flightsimulator.com/.

 

Smooth Track

Lees je dit nu en denk je: ‘’leuk allemaal, maar ik heb helemaal geen VR-headset’’. Niet getreurd, want met de app ‘Smooth Track’ is het mogelijk om door middel van de camera van je smartphone rond te kijken in de cockpits van MSFS2020. De camera van jouw smartphone leest door middel van motion tracking de bewegingen van je hoofd, wat zich vertaalt naar bewegingen in de sim. Een beetje net als TrackIR, maar dan voor iets meer dan €10 en zonder headset. Wat ons betreft het proberen waard!

Zie de website voor meer info:

https://smoothtrack.app/ 

 

Download hieronder de app:

iOS: https://apps.apple.com/de/app/smoothtrack/id1528839485?l=en

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.epaga.smoothtrack 

3 Reacties

  1. Matthias schreef:

    Het is alsof MSFS opnieuw uitgebracht wordt, zo voelt het althans voor mij 🙂 Morgen beloofd veel moois te brengen. Niet alleen VR, maar nog veel meer extra’s brengt deze update.

  2. Lander schreef:

    Als u gsm het ook ondersteund natuurlijk. Wat bij mij niet het geval is

  3. klaas schreef:

    in maart heb ik weer een aantal dagen vrij. tot die tijd kan ik beperkt vr gaan uitproberen door tijdgebrek. lijkt me erg leuk om msfs2020 in vr te vliegen.