Microsoft Flight Simulator: Update 16 juli

Microsoft en Asobo hebben op de web site weer een wekelijkse update gemaakt. Vandaag is voor de alpha testers versie 1.6.11 te downloaden. Dit is een preview van de gesloten beta die op 30 juli zal starten. Deze versie bevat o.a. meer toegevoegde content uit de standard edition. Op 23 juli zullen de uitnodigingen voor de gesloten beta worden verzonden. Huidige deelnemers aan het alpha programma mogen automatisch deelnemen aan de beta.

 

Marketplace Partner Program

Flight Simulator kent een in-game Marketplace. Vanuit deze Marketplace kunnen gebruikers met een druk op de knop (betaalde) content downloaden in Flight Simulator. Microsoft laat de ontwikkelaar vrij om content ook via andere plaatsen aan te bieden (eigen shop, simMarket, Aerosoft), maar wil ontwikkelaars een extra optie geven om hun content aan de man te brengen.

 

SDK Update

Na de aankondiging van de release op 18 augustus waren er een aantal ontwikkelaars die aangaven dat ze nog niet konden werken met de SDK. In de update van deze week wordt aangegeven dat er gewerkt is aan een update van de documentatie:

We improved the documentation in several areas:

  • Living world
  • Airport services
  • Jetways
  • Ground vehicles in airports
  • SimVars

We added new samples:

  • A new sample demonstrates the edition of custom jetways.
  • We added the full source for the DA62 aircraft as a more complex example that third party developers can inspect and learn from.

4 Reacties

 1. Avatar Matthias schreef:

  Hoi,

  Ikzelf ben Alpha tester, naast veel meer gedetailleerde vliegvelden zijn er ook aardig wat nieuwe toestellen bij. Zonder daadwerkelijk in detail te gaan (Sorry dit mag niet) lijkt de lijst inmiddels compleet (Standaard MSFS versie lijst). Op dit moment download ik deze ruim 70GB grote update en ben reuze benieuwd. .

 2. Avatar Cees schreef:

  Beste Matthias,

  Kan je al wat laten zien van Schiphol Amsterdam? Ben nieuwsgierig, heb op you tube gekeken maar niets was duidelijk in de flits van beelden.

  • Erik Erik schreef:

   Het enige screenshot is te vinden in ons nieuwsbericht met de release trailer. Schiphol, zoals in de Deluxe en Premium Deluxe versie te vinden zal zijn zit nog niet in de laatste Beta preview. En misschien heb ik nu al teveel gezegd 😉

 3. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Cees,

  Ik zou heel graag willen, maar de regels voor ons Alpha / Bèta-testers zijn vreselijk streng. Kortom, wij mogen zelf niks publiceren. Wel sluit ik mij volledig aan bij Eriks reactie 😉