Mooie United Airlines livery

Let op, bij dit artikeltje raden we u vooral aan om op de linkjes te klikken voordat u verder leest. “May the Force be with you”, We kennen deze uitdrukking allemaal wel uit de STAR WARS films. Obi-Wan Kenobi was de eerste die deze beroemde uitspraak deed in Star Wars: A New Hope. De laatst gemaakte Star Wars film genaamd ”Rise of the Skywalker” kwam in december vorig jaar uit. Om dit te vieren vliegt tot op heden deze speciale 737 van United Airlines rond. Toch wel mooi en bijzonder. Vooral met de Strormtropers als passagiers aan boord ūüėČ

Een paar bijzondere feitjes zijn toch wel:

1: De bedenker en maker van de STAR WARS films George Lucas is erg ge√Įnteresseerd in de tweede wereldoorlog en dan met name de vliegtuigen uit die periode. Dit zie je o.a. terug aan de Millennium Falcon¬†waarvan de cockpit van buiten afgeleid is van de neus en cockpit van de B-29 ”Super Fortress”. Deze kist is vooral en helaas bekend geworden van het droppen van beiden atoombommen in Japan op de steden Hiroshima and Nagasaki op 6 en 9¬†augustus 1945.

2: De erg bekende T-Fighter uit deze films zijn in het midden (De cockpit) rechtstreeks afgeleid van de bekende Ball turret, Dit geschut bedoeld tegen vijandelijke jagers hing o.a. onder de buik van de B-17 Flying Fortress bommenwerper. Deze kist kennen we natuurlijk vooral als de ‘Memphis Belle. De eerste kist die officieel de zogenoemde ”Tour of Duty” van 25 missies overleefde. Veel kisten vlogen in de periode daarna soms wel tot 90 missies, en dan met name kisten van de Engelse RAF die in de nacht naar Duitsland vlogen.

3: We noemde net al de gemene ”Storm Troopers” uit de Star Wars films. Wist u dat deze naam afgeleid is van de Duitse ”Sto√ütruppen”? Deze Duitse elite troepen waren getraind in het infiltreren van vijandelijke gebieden.