Ontwikkelingen TFDi MD-11

We berichtten al eerder over de op handen zijnde ontwikkeling van de MD-11, en TFDi Design is stilletjes aan de MD-11 blijven werken. Een nieuwe blogpost van het team liet wat meer details zien over wat we van het vliegtuig kunnen verwachten als het alle ontwikkelingsfasen doorlopen heeft. De nieuwste blog update benadrukt vooral het werk dat aan het FMS, het flight management system, is besteed.

Het team geeft aan dat er “aanzienlijke vooruitgang” is geboekt sinds de laatste ontwikkelings-update. Net als bij hun 717 release, zal het FMS veel aandacht krijgen om ervoor te zorgen dat alles net zo functioneert als in het echte vliegtuig. Het FMS is in staat om een vluchtplan te maken op basis van navigatiedata en de SID- en STAR-programmering is bijna voltooid. Het is de moeite waard om op te merken dat sommige functies zelfs verder gaan dan die van de 717-versie. Een geanimeerd voorbeeld van de werking van de FMC kun je hieronder zien:

Daarnaast heeft het team ook goede vooruitgang geboekt met de hydraulische systemen in het vliegtuig. Zeer binnenkort zal het model van de MD-11 door het texture-team onder handen genomen worden. Dit betekent dat we binnenkort het vliegtuig in de simulator kunnen zien.

Om de ontwikkelingen te blijven volgen, ga je naar het TFDi Design forum.