Overname organisatie FSWeekend

Na 18 jaar gaat Frans Broekhuizen stoppen met de organisatie van het FSWeekend. In een uitgebreide mail verteld hij daar zelf over, en wat we mogen verwachten voor de toekomstige versies. Want dat de FSWeekenden blijven bestaan, is één ding wat zeker is.

 

Na 3 jaar afwezigheid was het FSweekend weer een zeer groot succes, we hebben een mooie review van FSelite gekregen die de spirit en opzet van het FSweekend zeer goed onder de aandacht heeft gebracht.

zie hier de link: https://fselite.net/content/looking-back-on-fsweekend/

 

Zoals ik al aan bijna iedereen heb laten weten tijdens het afgelopen FSweekend, ga ik stoppen met de organisatie van het FSweekend. Mijn gezondheid is niet meer optimaal, en mijn energie is niet toereikend om dit evenement nog in mijn eentje te organiseren. En na 18 jaar is het ook wel mooi geweest.

Ik was al langere tijd in gesprek met Niels Voogd, die samen met Jannes van Gessel de organisatie wil gaan overnemen, Zij gaan dit onafhankelijk van Vatsim doen. Zij hebben frisse plannen om het FSweekend nog leuker en beter en groter te gaan maken en gaan er alles aan doen om de jeugd, de flightsimmers van de toekomst naar het FSweekend te halen. Zij zijn ook veel meer op de hoogte van de moderne communicatie kanalen dan ik, ja ook ik wordt een oudje.

Afgesproken is dat het FSweekend een non-profit evenement blijft, en de organisatie wordt gesteund door de gehele Nederlandse flightsim community. Dat deelname voor niet commerciële,  FSclubs,  Virtual Airlines, cockpitbouwers, de ATC organisaties, developers en alle andere deelnemers, gratis blijft.

En dat de Aviodrome het FSweekend in ieder geval nog wil blijven Faciliteren. Voor het volgende jaar staan de volgende zaken al in de belangstelling! De nieuwe militaire hangar is dan open en daar zullen de militaire Fligtsim groepen en de militaire cockpitbouwers waarschijnlijk een plek kunnen vinden. Microsoft heeft laten weten dat als ze in de gelegenheid zijn, aanwezig willen zijn op het komende FSweekend. Hopelijk is de ATC ruimte  boven achter in de Expo hal dan ook klaar voor gebruik  zodat bv Vatsim hier een grote demo kan geven. Ook de Aviodrome is zich er nu wel van bewust dat een goede vaste internet verbinding, echt wel noodzakelijk is met alle nieuwe ontwikkelingen rond om de flightsim programma’s,  ik hoop dat daar nu ook eindelijk stappen in kunnen worden gezet. Daar komt bij dat Niels een specialist is op dat gebied en de Aviodrome van goede info en advies kan voorzien.

Ik blijf Niels en Jannes met alle nodige informatie ondersteunen.

Maar Niels is nu de Hoofd organisator en contactpersoon.

 

Rest ons als FsVisions team, niks anders dan Frans heel erg te bedanken voor alles wat hij in de afgelopen 18 jaar voor de Nederlandse (en ook vele buitenlandse) flightsimmers heeft gedaan.
Frans bedankt!!

5 Reacties

 1. Ad Ording schreef:

  Beste Frans, ongelooflijk bedankt voor je inzet afgelopen 18 jaar.
  Jij organiseerde elk jaar weer een TOP weekend.
  Toen je het 18 jaar geleden voor het eerst organiseerde, weet ik mij te herinneren dat er door enkele mensen werd getwijfeld of die ‘Amsterdammer’ dat wel aankon!
  Dat je het kon heb je wel laten zien en meer dan bewezen.
  Chapeau, oftwel petje af.
  Nogmaals bedankt en heel veel sterkte met je gezondheid.

  Ad (KLM712)

  • Frans schreef:

   Hee AD,
   Ja wie had dat gedacht 18 jaar, maar ik ga nu zelf na heel veel jaren weer eerdaags aan de sim, en wie weet weer als KLM416 en vliegen we weer samen.

 2. Jacques Br schreef:

  Knap ook dat het niveau de laatste keer goed was. Voorheen schaamde je er te zijn.

 3. Gert schreef:

  Beste Frans,
  Hierbij ook mijn dank voor al je inzet van de afgelopen 18 jaar om keer op keer weer een fantastisch evenement neer te zetten welke ook Internationaal veel aanzien had en heeft.
  Het ga je goed en wellicht zien we elkaar nog wel eens een keer.
  Mvg, Gert van der Winden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *