Released: Microsoft Flight Simulator

Vandaag is een bijzondere dag voor vele simmers: een compleet nieuw platform is beschikbaar gekomen. Microsoft heeft in samenwerking met het Franse Asobo zo’n 5 jaar achter de schermen gewerkt aan een waardige opvolger van het uit 2006 daterende Flight Simulator X. Hiermee is Flight Simulator (zonder toevoeging van jaartal 2020 of versie 11) hét platform voor de toekomst!

Volgens de ontwikkelaars is het ook een lange termijn project, waarbij de duur van 10 jaar is genoemd. Zo wordt in de nabije toekomst gewerkt aan VR ondersteuning en komen er ook DLC’s, met bijvoorbeeld helikopters.

 

Wil je de sim aanschaffen?

Er zijn 3 versies beschikbaar. Bekijk dit artikel voor de verschillen.

 • Je kunt de sim fysiek bestellen bij o.a. Aerosoft
 • Je kunt de sim digitaal bestellen via de Microsoft Store
 • Je kunt de sim digitaal bestellen via Steam

 

Benieuwd naar reviews?

 

Meepraten?

Meld je aan op het officiële forum. Heb je nog andere tips of bevindingen? Laat gerust een reactie achter!

14 Reacties

 1. Erik Erik schreef:

  Een hele tijd geleden dat ik ben opgebleven voor de release van een game… Na wat kleine issues met de installatie is hij nu aan het downloaden. Ben benieuwd naar het voorlopige eindresultaat 🙂

 2. Avatar klaas schreef:

  Uiteraard “mag” ik uitgerekend vandaag overwerken. (:

 3. Matthias Matthias schreef:

  Belangrijk feitje. Voor de Premium DeLuxe versie dienen alle extra’s (toestellen en airports) los gedownload te worden via de interne “content manager”. Dit kan pas na de volledige installatie van de sim. Dit geldt voor de STEAM versies

  • Erik Erik schreef:

   Dat is niet waar hoor. Ik heb een pre-order gedaan van de premium deluxe versie en deze wordt gewoon in zijn volledigheid geïnstalleerd.

   • Avatar Matthias schreef:

    Klopt, mits je deze via de Microsoft Store gekocht hebt. Via STEAM is de extra content nog niet beschikbaar, maar dit wordt vandaag verwacht.

 4. Avatar Arthur schreef:

  Ben ik net deze week met vakantie met de familie

  • Erik Erik schreef:

   Dat is jammer zeg. Gelukkig kun je op YouTube al voldoende materiaal vinden om de eerste nieuwsgierigheid te bedwingen 😉

 5. Avatar Matthias schreef:

  Werk ze Klaas. Wel extra leuk om vanavond thuis te komen 😉

 6. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Arthur.

  Misschien helpt het als je vraagt jouw familieleden rondjes te rennen met de armen wijd en vliegtuiggeluiden na te doen. Pak je zelf een lekker koel drankje, sluit je ogen en doet net alsof je achter de pc zit 😉

 7. Avatar Arthur schreef:

  Ze reageren niet op m’n joystick inputs 😉

 8. Avatar Matthias schreef:

  Hahahahaha! Nu begin ik mij toch echt zorgen te maken 😉

 9. Avatar Joop schreef:

  Ik ben enthousiast over het getoonde landschap in MSFS , maar ik begin steeds meer het gevoel te krijgen, dat ik in een game zit in plaats van een vliegsimulator. Ook qua instellingen, calibratie . Voorlopig hou ik dus maar bij P3D , als ik serieus wil bezig zijn.

 10. Avatar Matthias schreef:

  Hoi Joop, dit is begrijpelijk aangezien ze nog hard werken aan een totale overhaul wat betreft vliegeigenschappen en sounds. Dit is een prachtige sim waarbij aankomende updates haar pas echt realistisch zullen maken. De add-0n ontwikkelaars nog niet eens meegeteld. We gaan een mooie tijd tegemoet.

 11. Avatar Arthur schreef:

  Eindelijk terug van vakantie! Zojuist een vluchtje gemaakt met de C172 van EHLE naar EHAM. Schitterend. De standaard ingestelde settings die tijdens de installatie naar voren kwam gaf mij een framerate van tussen de 45 tot 51 fps. (Alle settings op high). Eindelijk is er boven Schiphol behoorlijk te vliegen.
  Toch een behoorlijk verschil tussen de Beta en deze uiteindelijke versie moet ik zeggen. Hardware wordt prima gevonden en ondersteunt.

  Tot nu toe ben ik erg enthousiast.