Releasedatum Microsoft Flight Simulator: 18 augustus

Microsoft heeft vandaag in een uitgebreid persbericht bekend gemaakt dat Flight Simulator op 18 augustus zal worden uitgebracht! Ook is het mogelijk om via de officiële site alvast een pre-order te doen. Aerosoft is een officiële retail partner en zal ook een fysieke release uitbrengen op maar liefst 10 DVD’s. Lees de aankondiging van Aerosoft hier. Verder is Flight Simulator ook verkrijgbaar via Carenado, Just Flight en simMarket.

Flight Simulator zal beschikbaar komen in 3 edities:

 

Hieronder is een specificatie van de content per editie. Ook Schiphol zal standaard al aanwezig zijn vanaf de Deluxe editie!

 

Prijsstelling:

 • Standard edition: €69,99
 • Deluxe edition: €89,99
 • Premium Deluxe edition: €119,99

 

Gaan jullie de overstap maken naar Flight Simulator? En zo ja, welke versie?

30 Reacties

 1. Avatar Matthias schreef:

  Geweldig! Precies wat we al hoopte 🙂

 2. Avatar Arthur schreef:

  200 Euro voor een premium deluxe editie…. Wat een groot prijsverschil met deluxe editie.

  • Erik Erik schreef:

   Sorry Arthur was een typo van mijn kant. Is nu verbeterd, gaat €119,99 kosten 🙂

 3. Avatar patrick schreef:

  Ik ben alpha tester maar word de premium deluxe, simulator is nog niet klaar na mijn mening maar zit veel potentie in!

  • Erik Erik schreef:

   Wat mij vooral verbaast is de korte doorlooptijd. We zitten nu bij Alpha 5 (ben ook tester), en op 30 juli pas de beta. Enige dat ik me kan bedenken is dat we oudere builds krijgen dan dat ze intern gebruiken om te kijken in hoeverre de software schaalt/presteert op een wijd scala aan systemen. Voor mij de Premium Deluxe editie op dag 1.

 4. Avatar Matthias schreef:

  Voor mij idem dito Erik, ”Premium Deluxe editie op dag 1”. Ik ben zelf ook Alpha/Bèta tester en inderdaad kan ik bevestigen dat wij oudere builds ontvangen en testen dan de ontwikkelaars zelf. De Alpha 5 versie en zelfs de aankomende Bèta versie ligt aardig wat achter ten opzichte van de release versie.

  • Matthijs Matthijs schreef:

   Dat vermoeden heb ik ook, hoewel nooit officieel bevestigd door Microsoft lijkt het mij logisch dat de Alpha build een aantal versies achterloopt op de actuele build van de devlopers. De verschillen zijn ook duidelijk te zien als je gaat vergelijken met recente screenshots/trailers.

 5. Avatar Martin schreef:

  En wat als je nu de PC versie aanschaft en over 6 maanden besluit voor de Xbox X serie te gaan? Mag je dan nog een keertje aftikken?

  • Avatar Janalex schreef:

   Als je het via de windows store koopt, kun je het ook op je xbox downloaden (als die versie uit is en je op beide apparaten dezelfde microsoft account gebruikt). Dit werkt met halo en forza 7 perfect.
   Fs2020 is een “Play Anywhere” titel.

   • Avatar Martin schreef:

    Ah dank je wel, daar hebben zij dan goed over nagedacht. Fijn om te horen.

    • Avatar Martin schreef:

     Ben (nog) geen Xbox gamer maar dit zou nog wel eens kunnen veranderen mits er een paar USB apparaten op aangesloten kunnen worden. Lijkt mij nu een goedkopere oplossing dan een nieuwe PC met een vette Graphics Card erin.

 6. Avatar Klaas schreef:

  Weet iemand hoe het zit met de Ezdokcamera 3 en bijvoorbeeld FSCommander

  • Erik Erik schreef:

   Zij zullen ook de SDK nog niet hebben, dus ook geen inzicht in hoeveel werk het is om deze add-ons compatibel te maken. Daarnaast is het ook van belang dat er gekeken wordt wat er al standaard aan functies in zodat deze tools daarop aan kunnen sluiten.

 7. Avatar Martijn schreef:

  Ik mis in bovenstaand lijstje nog de helicopters…jammer dat die er (nog) niet in zitten. Is daar iets over bekend?

 8. Avatar Wim van Dijk schreef:

  Interessant nieuws. Ik heb echter al veel vlieg plezier met mijn huidige simulatie, dat ik het voorlopig vanaf de zijlijn blijf volgen.

 9. Avatar Loek schreef:

  Hallo, ben Loek en vanaf fs9 een enthousiast flightsimmer. Het laatste was p3d v3, toen werd ik het zat om naar, vind ik, wat weinig ontwikkelde en achterhaalde textures te kijken.
  Voor mij is het dan ook een fantastische ontwikkeling. Zover ik kan zien gaan we nu de nieuwe tijd in. Ook leuk om hiervan de ontwikkeling mee te maken.
  Ik hoop ook dat er een enthousiaste groep simmers komt om met elkaar dit te beleven en elkaar te helpen.
  Groetjes
  Loek

  • Erik Erik schreef:

   Bedankt voor je reactie Loek! In mijn beleving is dit echt het platform voor de toekomst!

 10. Avatar Loek schreef:

  Bedankt voor je snelle reactie Erik.

  Vraag mij af of er al een vluchtplanningsprogramma inzit, overigens. Zo niet dan zal die er wel snel bijkomen.

  Gisteren de mail van REX gelezen. Ze gaan verder met p3d v5, maar aanvullingen voor de fs2020 hebben ze nog geen idee.

  Zou niet slecht zijn om een aparte page voor fs2020 te maken. Loop je ook direct mee met het nieuwste.

  Zo maar een ideetje
  Loek

  • Avatar Loek schreef:

   Nu wel op de juiste plaats de reactie of beter aanvulling op de site geplaatst..

   Wat ik ook mis is de Tower, vliegleiding. Dus kunnen we wel een vlucht plannen en op de juiste manier een vliegveld naderen, landen en vertrekken? Wat weten de alpha testers daarvan?

   Als eerste wil ik de Cessna CJ4 op Schiphol Oost plaatsen en daarvandaan de FS2020 leren kennen.

   Was er vorige week op mijn fiets langsgegaan en dan word je niet vrolijk. Weinig zakenvliegtuigen, kantoren donker, restaurant dicht, weinig auto’s. Desolaat zelfs. Dan zie je hoe het corona heeft huisgehouden.

   Loek

 11. Avatar Loek schreef:

  Is hier een alpha tester die EHAM in FS2020 al heeft gezien en is ie?

 12. Ja, dat is zoals men dat tegenwoordig pleeg te zeggen een dingetje en ik sluit me aan bij Loek m.b.t. Flightcontrol wat het voor de online piloten heel realistisch maakt.
  Dan valt het direct op dat de twee meest gebruikte vliegtuigen bij het online vliegen, t.w.
  de Boeing737 ( PDMG) en de Airbus niet zijn opgenomen. Ik vermoed dat degenen die al eerder FSX vaarwel hadden gezegd en nu dik tevreden zijn met P3D4 en 5 de overstap voorlopig niet zullen maken, anderzijds kan ik me niet voorstellen dat Microsoft dit niet mee gaat nemen in toekomstige updates.

 13. Avatar Klaas Woortman schreef:

  Ja, er zijn nogal wat zaken die bij de FSX en Prepar3D4 en nu al 5 heel normaal waren en een meerwaarde gaven aan de simulator, en dan he ik het inderdaad over de PMDG en FSCommander als vluchtplanner. En wat te denken van de Ezdok camera. Voor mij geliefde onderdelen die het spel toch naar een hoger niveau plaatsten. Ik hoop in ieder geval dat we hier iets voor terugvinden.

 14. Avatar Loek schreef:

  Leuk zo’n discussie. Ben er al ca 4 jaar uit en Ezdok camera is voor mij nieuw. Zo snel veranderen de zaken. FS2020 heeft wel gekozen voor de kleine Airbus, dus …. Wat dan ook, ik hoop met dit nieuwe programma veel plezier te hebben het van de grond af aan door te werken. Add-ons zullen er zeker komen. Voordeel is ook dat de ontwikkelaars zich kunnen beperken tot 1 of 2 serieuze FS programma’s. Dan heb je de gelegenheid om meer kwaliteit in te brengen. Bovendien geeft de FS2020 groei mogelijkheden, waarvan ik denk dat dat hard nodig is. Niet voor niets dat ze met Aerosoft in zee zijn gegaan. En dan de koppeling met Vatsim. Zou Ivao er ook snel bijkomen?

 15. Avatar Joop schreef:

  Als 4e distributie punt, vond ik ook flightsimwebstore.com/nl . gisteren besteld en wordt vandaag geleverd

 16. Avatar Jaap van Megchelen schreef:

  M.b.t. IVAO ben ik bang dat het nog wel eens maanden kan gaan duren alvorens we kunnen vliegen met IVAO ATC omdat de testfase nog steeds gaande is, jammer.

 17. Avatar Loek schreef:

  En Vatsim, werkt dat al?

 18. Avatar Loek schreef:

  En Vatsim?