Saitek overgenomen door Logitech

De hardware fabrikant Saitek, is overgenomen of opgekocht door Logitech. Dit Zwitserse bedrijf kennen we al wel van de toetsenborden, muizen en joysticks. Daar komen nu dus de Yoke’s en pedalen en HOTAS sets van Saitek (MadCats) bij. Hopelijk wordt het een verbetering voor de klanten en wordt er niet gesneden in het assortiment. Lees alles over de overname hier.

1 Reactie

 1. Avatar Gert schreef:

  Er was al sprake van problemen bij Saitek als het ging om levering van hun flight simulator hardware producten daar de productie in Asia op een laag pitje stond. En nu dus duidelijk dat deze problemen het gevolg hebben gehad dat Saitek als merknaam niet meer bestaat en is overgenomen door Logitech.

  Hopende dat Logitech nieuw leven zal inblazen in de productlijn van het voormalige Saitek zodat we weer kunnen uitzien naar de flight yokes, rudder pedals en throttle quadrants.
  De kwaliteit / prijs verhouding was goed (ook al zijn er betere) en het assortiment voorziet in de behoefte van de beginnende flight simulator gebruiker met later het kunnen uitbreiden naar andere modules van het zelfde merk.
  Wel zal er spoedig iets gedaan moeten worden aan de driver/software ondersteuning voor Windows 10, deze is nu ronduit slecht te noemen !
  Al met al denk ik geen verkeerde beslissing van Logitech om Saitek over te nemen en hun kennis en ervaring mee te nemen in nieuw te ontwikkelen producten voor gebruik met flight simulator. We gaan het zien in de toekomst wat het gaat brengen ……

  Note: wij houden naast de duurdere flight yokes zeker het bekende merk CH-Products in ons assortiment, dit bekende merk met (misschien de nu wat oubollig aandoende) flight yoke heeft in de loop van de vele jaren bewezen dat dit een zeer goed en kwalitatief hoogstaande yoke is tegen een redelijke prijs te verkrijgen waar veel vliegplezier aan beleeft kan worden en dus voor ons nog lang niet afgeschreven is !