Uitbreiding FsVisions team!

Goed nieuws vanaf de redactie vandaag. Vanaf deze week zal Marc Lohman het FsVisions team komen versterken als Nieuws Editor. Marc is geen onbekende in de flightsimulator wereld en heeft inmiddels jarenlange ervaring opgedaan op dit gebied. Hieronder zal Marc zichzelf even kort introduceren:

 

Beste FS Visions bezoekers,

Ik ben blij mijzelf voor te mogen stellen als Nieuwseditor voor FS Visions. Mijn naam is Marc en vanaf mijn vierde levensjaar ongeveer wilde ik piloot worden. Wij woonden toen als gezin in Kenia en mijn vader had daar vliegles in een Piper Cherokee. Dan raak je al snel geïnspireerd door de prachtige wolken en het fantastische uitzicht en al die prachtige metertjes in de cockpit. Het is helaas niet gelukt verkeersvlieger te worden, maar ik ben wel zweefvlieger geworden en dat doe ik nu al zo een jaar of twaalf.

Met het flightsimmen op de computer kwam ik in contact door een vriend die mij het programma FS98 toonde. Het stelde allemaal niet zoveel voor, details waren er nog niet, maar de essentie van de vliegervaring zat er wel in. Je startte en landde op Meigs airfield bij Chicago en de Sears Tower, destijds de hoogste toren van de wereld, was een toren van pixels. Maar ik was verkocht…vooral vanaf FS2004.

Vanaf toen ging het snel, ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op. PMDG, Aerosoft, Carenado, ORBX en weergenerators zoals REX en Active Sky zorgden voor nieuwe dimensies en een toegenomen realisme. Holger Sandmann ontwikkelde zijn verbluffende freeware Glacier Bay en binnen korte tijd vloog ik VFR tussen de bergen van Juneau naar Ketchikan. Die ontwikkeling heeft zich voortgezet tot aan de huidige versie van Prepar3D v4 en X-Plane 11.

Het leuke van het flightsimmen is dat iedereen het weer op een andere manier gebruikt en dat zie je terug op de website van FS Visions. Zelf ben ik een vlieger, geen bouwer, en het liefst vlieg ik met de heavy metal bussen van Boeing en Airbus. Sinds de introductie van de PMDG 747-400 V3 vlieg ik het liefst met dit prachtige toestel. Ik heb er plezier in om deze vluchten te tonen in een screenshotverslag, zodat de bezoekers van het forum kunnen zien dat er nogal wat voorbereiding aan een vlucht voorafgaat. Dat maakt het juist zo leuk.

Ik ga nu wekelijks enkele artikelen schrijven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van FS en zie daar zeer naar uit. FS Visions heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk en helder trefpunt voor flightsim enthousiasten en ik ben blij hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

 

Groeten, Marc Lohman

 

Namens het FsVisions team wensen wij Marc alvast heel veel succes toe op FsVisions.nl!

10 Reacties

 1. Matthias schreef:

  Als collega Nieuws Editor van Simflight.nl wens ik je heel veel plezier en veel succes!

  En bovenal bedankt alvast voor jouw bijdrage op jullie site.
  Leuk dat er weer iemand bijgekomen is die zijn passie openbaar deelt online 🙂

  Met vriendelijke groet

  Matthias

 2. Jan de With schreef:

  Altijd fijn als mensen zich vrijwillig willen inzetten voor onze hobby, welkom ook namens mij!
  Ik kan volledig instemmen met de laatste zin: FS Visions heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk en helder trefpunt voor flightsim enthousiasten. Ga zo door!

 3. Rob schreef:

  Welkom Marc, Leuk dat we straks van jouw ook newsitems mogen lezen. Veel plezier ermee. En je inzetten voor FSvisions, Top !!

 4. Erik schreef:

  Welkom Marc!