3D City en gebouw updates in MSFS

Asobo en Microsoft doen hun uiterste best met de “world” en “city” updates om de flightsimulator steeds realistischer te maken. De komende maanden komen er in ieder geval na de world update van 25 april nog een aantal city updates aan zo belooft men ons.

Microsoft is met Bing echter nog niet zo ver dan Google. Er zijn dan ook enkele enthousiaste uploaders op o.a. flightsim.to die vele steden vanuit Google hebben omgezet naar MSFS. Asobo kan dat natuurlijk niet zelf, want dat zal ongetwijfeld met professioneel gebruik en copyrights te maken hebben. Voor privégebruik schijnt Google niet moeilijk te doen. Zo heeft bijv. “EnjoyItFly” al vele complete steden ook van Nederland (recent o.a. Zoetermeer en vele andere) geschikt gemaakt voor MSFS. “Thalixte” doet ook zijn best met vele steden (Bijv. Rotterdam eveneens te vinden op Flightsim.to). Zie ook het artikeltje hierover van 18 november 2020.

Zorg wel dat je een grote en snelle SSD hebt, want dit zijn behoorlijk grote scenery bestanden. Niet voor niets zet Microsoft hun bestanden in de cloud en worden die live gestreamd. Toch ontbreken er nog steeds veel markante gebouwen op regionale locaties. Met een speciaal tooltje (hier te vinden) zijn die echter zelf eenvoudig toe te voegen in MSFS. Kleinere locaties zijn hiermee snel en zonder ingewikkelde tussen handelingen over te zetten. Nu Google, maar ook MSFS (met de world updates) steeds betere GEO data bezit, zijn na- en voorbewerking met ingewikkelde CAD programma’s ook NIET meer nodig. Wel moet je de developer mode in MSFS gebruiken om de scenery in te lezen, te “renderen” (build it) en daarna te kopiëren naar je community directory. Zie voor een goede korte tutorial deze video.

Check van tevoren of Google op de gewenste locatie 3D informatie heeft op deze site (geel gemarkeerd als er 3d info is), want anders wordt alleen de satelliet foto ondergrond ingelezen en die heeft MSFS immers al.

Probeer het eens want zo ziet Den Bosch (titel plaatje) er met het markante Provinciehuis en bijv. Eindhoven met het flight-forum en de ASML locatie er dan een stuk interessanter uit in VFR vluchten.

Toggle Dark Mode