Airbus A300-600 verschenen

Na heel wat previews is de Inibuilds Airbus A300-600 nu eindelijk te koop voor MSFS. Deze wijde body airbus vliegt al vanaf 1983 maar wordt nog steeds veel gebruikt. Vooral ook als vracht vliegtuig. De combinatie van oude en nieuwe techniek instrumenten in dit vliegtuig maakt het leuk om mee te vliegen. De schermen zijn geen lcd’s maar nog oude buis-tv’s en ook daadwerkelijk wat bol en zelfs de flikkering van de frequentie is te zien, prachtig. Uiteraard is de 3d modellering, zoals we gewend zijn van Inibuild, van de cockpit erg mooi maar ook de buitenkant en het interieur van het gehele vliegtuig (in passagier en vracht versie) mag er zijn. Zelfs slijtage van de banden wordt na verloop van tijd zichtbaar (volgens de intro video hier te bekijken).

De bediening vergt natuurlijk wel wat gewenning en bestudering, maar dat komt dan mooi uit in deze voor de meeste mensen vrije tijd zo net voor nieuwjaar. Gelukkig is er ook een EFB aan boord die naast navigraph kaarten vele andere instellingen bevat (oa bediening van de deuren etc.).

Het vliegtuig is hier te koop voor £35.

Vlieg je liever met Xplane11/12 dan kan dat ook want dit vliegtuig is al wat langer ook voor X-Plane te koop, maar dan wel een stuk duurder nml. £60.