Aircraft en avionics 02 update toch al online

Is dat even een verrassing, na de berichten vorige week dat deze update uitgesteld zou worden naar eind juni is deze vandaag 22 juni 2023 toch al online gezet. Beta testers konden deze versie natuurlijk al wat langer uitproberen maar nu krijgt iedereen hem.

Zoals gebruikelijk is het aan te bevelen de content directory tijdelijk te hernoemen waarna de update kan plaatsvinden. Na update van het MSFS programma zelf moet er daarna nog ong 1 Gb aan extra data in de sim update zelf gedownload worden. Tip check wel even in het updatescherm van MSFS of het download pad nog klopt… Dat voorkomt een complete nieuwe download van honderden Gb….

Na download nog een check in de content manager voor extra downloads zoals bijv. de “Dreamliner livery’s en daarna kunnen we aan de slag met deze nieuwe versie 1.33.8.0.

Behalve wat bug fixes is volgens Microsoft de “data offline error” nu voorzien van wat extra “test en data” controles zodat er beter kan worden onderzocht waar deze veel voorkomende error door veroorzaakt wordt. Je kunt daarbij NIET zelf aangeven of je wel wilt dat deze data naar Microsoft gaan, ook is niet vermeld welke data er dan precies worden verzameld, maar dat terzijde….

Vooral de zg. glas cockpits, zoals de Garmin 3000/G5000,G1000 en de GNS430 en 530 zijn nu sterk verbeterd en van nieuwe functies voorzien.

Van de vliegtuigen springt vooral de “Dreamliner” in het oog met de meeste verbeteringen maar ook enkele andere vliegtuigen zijn verbeterd.

Meer weten check hier op het forum de complete changelog. De aangepaste vliegtuig handleidingen kun je hier downloaden.

Ps. Vergeet ook niet morgenavond hier naar het nieuws van de flightsimexpo 2023 in Houston (Texas) te kijken.

 

 

Toggle Dark Mode