Airshow assistent 2.6.0

Deze utilitie is al wat langer in ontwikkeling en voorziet in smoke en flare effecten, die in principe kunnen worden toegepast op alle vliegtuigen.

Zeer recent is echter ook de optie toegevoegd waarmee je tot 3 wingman(s) kunt selecteren, het vliegpatroon en ook de positie van je eigen vliegtuig daarbinnen, waarmee het ons inziens natuurlijk pas echt leuk maakt om deze utilitie aan te zetten en hiermee te vliegen.

Ook zijn de Wingman(s), rook en flare effecten NIET zichtbaar voor andere multiplayers. Dat kost ongetwijfeld te veel performance en FPS. Verder kopiëren je Wigman(s) redelijk nauwkeurig je eigen vliegbewegingen en zijn desgewenst ook je flaps, gear, motor, lichten en andere instellingen allemaal zichtbaar. Kost dat te veel fps dan zijn deze effecten natuurlijk ook uit te schakelen per wingman.

Ook is er de mogelijkheid om andere liveries voor je wingman(s) te kiezen, maar helaas werkte dat bij deze redacteur nog niet altijd goed. Waarschijnlijk moet je die dan zelf wel geïnstalleerd hebben…..

Advies is dus vooralsnog om voor je wingman(s)  gewoon de zelfde livery te houden.

Installatie is snel en makkelijk. De utilitie dien je na download uit te pakken en in je community te plaatsen. Dat is alles. Na start van MSFS verschijnt er dan in je toolbar een extra icon, waarmee je het air show menu en de effecten kunt in- of uitschakelen.

De utilitie is hier gratis te downloaden.

Er is een versie beschikbaar voor MSFS beta su15 maar ook een voor de” stable” version. Via marktplace is er (of komt er?) ook een versie voor de Xbox, maar die is dan helaas niet gratis. Hoewel er in de tool is aangegeven dat deze niet werkt voor helicoptors, werken de flyinside heli’s in ieder geval wel bij deze redacteur!

Op de download site is ook een korte introductie video te zien met tutorial hoe je smoke en flare effecten kunt instellen.

Veel Airshow plezier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode