Alabeo presenteert taildragger C170B

Alabeo heeft alweer een klassieker voor FSX, FSX:SE en Prepar3D (v3 en v4) uitgebracht. Deze keer gaat het om een hele bekende taildragger: de Cessna 170B.

De Cessna 170B is de voorloper van de Cessna 172, vandaag de dag het meest gebouwde vliegtuig ter wereld. Deze Cessna was voorzien van een staartwiel en het toestel voltooide zijn eerste vlucht in 1948. In 1952 werd het vliegtuig op de markt gebracht en de constructie werd diverse malen aangepast, totdat de productie van dit toestel in 1956 stopte.

De meest opvallende verandering in tegenstelling tot de Cessna 170A waren de grote Fowler-flaps, die ook later gebruikt werden op de Cessna L-19 Bird Dog. De flaps hadden vier standen: 0, 20, 30 en 40 graden en werden ook wel barndoors genoemd.

De Cessna 170B van Alabeo is voor ongeveer 25 US dollar (ongeveer € 22) rechtstreeks verkrijgbaar in de shop van de ontwikkelaar. De productbeschrijving belooft de gebruikelijke functies van een Alabeo product. Onder hen zijn een hoogwaardig 3D-model, propellereffecten en diverse reflecties. Het model is ook voorzien van optionele toendra banden, bedoeld om te landen in moeilijk landbaar terrein.

Ondertussen is er zelfs al een update beschikbaar, die verschillende bugs moet verhelpen. Op hun Facebookpagina is te lezen dat je nu versie 1.1 van hun website kunt downloaden, waarin een aantal fixes is opgenomen.

 

Features:
Version 1.1
Full FSX, P3D v3, v4, and Steam compatible.
Tundra wheels option
Realistic Behaviour
Superb material shines and reflections.
Volumetric side view prop effect.
High quality 3D model and textures.
Blank texture for creating your own designs.

Included:

5 hd liveries
1 Blank texture
Normal Procedures PDF
Performance Tables PDF
Recommended Settings PDF