Colsimmers Santa Marta freeware released

Zuid-Amerika is een continent dat (nog) niet zo populair is bij de meeste flightsimmers, alhoewel er voldoende sceneries verkrijgbaar zijn van bijvoorbeeld Tropicalsim, Virtualcol en Flightsimdesign Chile. Mocht je de wens hebben om eens naar een vliegveld in Colombia te willen vliegen, maar wil je daar niet meteen geld aan uitgeven, dan is dat nu mogelijk.

Colsimmers heeft een freeware scenery op de markt gebracht van het vliegveld Santa Marta in Colombia. De internationale luchthaven heet weliswaar Simón Bolívar, maar is lokaal bekend als Santa Marta Airport. De luchthaven ligt 14 kilometer ten zuiden van Santa Marta in Colombia. De luchthaven biedt alleen binnenlandse vluchten.

Deze luchthaven is compatibel met Prepar3D v3 en v4. Hij beschikt over een moderne luchthaventerminal en gebouwen, SODE Jetways met GSX Level 2 (of statische jetways). Gemodelleerd zijn ook de apron lights, dat zijn de felle schijnwerpers op hoge masten die het taxiën en parkeren gemakkelijker maken (P3Dv4).

Bovendien biedt het pakket van Colsimmers, vanwege de directe nabijheid van een 5.700m hoge bergketen, een breed scala aan interessante vluchten: van een rustige VFR-vlucht van SKRH, SKBQ (PKSIM), SKCG (PKSIM) en SKVP langs de kust of over de bergen tot wat langere IFR vluchten van SKBO (Virtualcol), SKRG (PKSIM), SKCL (PKSIM), MPTO of KMIA, inclusief interessante RNP-approaches voor beide banen 01 en 19.

De scenery van Santa Marta is hier verkrijgbaar.