Cowansim Airwolf Bell222b uitgebracht

Het gaat hard met de helikopters de laatste tijd. Sinds 19 mei 2023 is de Bell 222b, ook wel bekend als de helikopter uit de Tv serie Airwolf uitgebracht voor MSFS. Voor Xplane was die er al langer.

Van de echte helikopter van dit type zijn er echter niet veel gemaakt sinds 1982 en de productie is dan ook allang gestopt. Toch een goede zet van Cowansim om deze alsnog ook in MSFS uit te brengen want deze heli is natuurlijk door die serie wel een iconisch model geworden.

Net als alle andere helikopters van Cowansim werkt ook hier de gashendel alleen met de muis. Problematisch is dat niet, want eenmaal gestart laten we die toch op max staan.  Ook een checklist in de toolbar ontbreekt, maar die is gelukkig wel als pdf in de main directory te vinden. Daarnaast wordt er 39 paint schema’s in 4k met PBR textures meegeleverd, maar helaas niet die van de “Airwolf”. Onder de “weight en balances” opties kun je de achterbank passagiers , bagage en de co-piloot toevoegen die dan ook zichtbaar zijn in de heli. De koptelefoon kun je vooralsnog echter nog niet opzetten, maar de cockpit zelf ziet er weer mooi druk en goed verzorgt uit.

Kortom weer een mooie heli om VFR te vliegen. De aanschafprijs bij Cowansim is $30 dollar.

Meer info hier

 

 

 

Toggle Dark Mode