Developer Q en A nieuws

Gisteravond was er weer een mooie stream op Twitch waarin deze keer door het MSFS team vooral vragen van kijkers werden beantwoord. Kijk de stream hier terug.

Natuurlijk werd er ook even terug gekeken naar de world update 16 en de nieuwe local legend.Met een kaartje werd bovendien aangegeven waar men al in hoge kwaliteit de water masks om de caribbean eilanden heeft verbeterd (groen) en waar men de komende tijd nog verder aan zal werken (rood).

Ook werd er uitvoerig ingegaan op het nieuwe rotor helikoptor model. Dit maakt het mogelijk meerdere (voorlopig twee) rotors te simuleren.  Propeller vliegtuigen kunnen overigens al tot 15! motoren worden gesimuleerd. Dat geeft dus kansen voor bijv. de Chinook CH-47 waar Miltech al mee aan de slag is. De V-22 Osprey echter nog niet want de rotors kunnen nog niet helemaal verticaal gedraaid worden (AOA simulations werkt echter wel aan een model hiervoor voor X-plane12) . Dat komt echter wel in de toekomst beloofd men. Als het goed is komt deze eerste rotor verbetering al in sim update 15 (maart). Daarnaast worden in deze sim 15 update betere FPS en minder stutters beloofd vooral door  beter geheugen beheer.

Zodra de film Dune 2 uitkomt (dit voorjaar) moet nu ook de Dune uitbreiding online komen.

Dominik Gallus van Working Title kwam als gast aan het woord en ging uitvoerig in op de (komende) verbetering(en) van o.a. hun G3x Unit.

Door de executive producer Martial Bassard werd gelukkig ook bevestigd dat in de nieuwe MSFS 2024 VR zeker aanwezig is en ook een (nog) mooiere ervaring zal zijn dan nu al in de MSFS 2020. Hij ging echter niet in op de vraag wat het stoppen van WMR in Windows 12 hiervoor betekent. Wel werd gezegd dat er onderzocht wordt wat Augmented Reality kan betekenen voor de nieuwe sim. Helaas was dat ook het enige nieuws wat er werd gegeven over de MSFS 2024. Beelden werden dus NIET getoond. Wel werd er bevestigd dat MSFS 2024 ergens dit jaar uit moet komen……

Helaas werd ook aangegeven door Jorg Neumann (head of MSFS team) dat men niet naar het FS weekend in lelystad komt op 16 en 17 maart. Men wilde dit oorspronkelijk wel, maar ze hebben het te druk. Wellicht komt men wel later dit jaar naar de beurs in Friedrichshaven in (zuid)Duitsland. Jammer maar geen reden om niet naar het FS Weekend toe te gaan, want behalve dat dat gratis kan als je een VIP kaart van de vriendenloterij hebt, komen er ook meer dan voldoende andere uitgevers, hobbyclubs en hardware fabrikanten om weer eens lekker met elkaar te genieten van al dat moois.  Wellicht zien we elkaar deze dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *