Fenix Simulations Airbus A320 aangekondigd

Een verrassende aankondiging vandaag. Al een paar weken waren er geruchten over een nieuwe ontwikkelaar met een ‘study level’ vliegtuig in ontwikkeling. Vandaag kunnen we Fenix Simulations verwelkomen met hun Airbus A320 voor Microsoft Flight Simulator.

Het gaat hierbij om de CEO (Current Engine Option), op de screenshots is alleen de CFM variant te zien, de IAE motoren komen in een latere update. Wellicht komen hier nog opties bij als sharklets en misschien nog wel de kleinere en grotere broers (A318, A319, A321). Hierover is nog niets bekend

Aamir Thacker, ontwikkelaar wil met de Airbus A320 de meest gedetailleerde A320 maken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onder andere aandacht voor details in de cockpit, zoals het bleeden van de LCD schermen als je ze vanuit een bepaalde hoek bekijkt. Maar ook werkende circuit breakers en heel veel random failures. Verder zul je ook te maken krijgen met GPS degradatie op plekken in de wereld waar minder dekking is van satellieten en kun je ook een INS approach doen.

Veel mensen zullen wellicht teleurgesteld zijn, omdat er op dit moment genoeg Airbussen zijn (Standaard, FlyByWire) of in ontwikkeling (Aerosoft) en misschien in ontwikkeling (FSLabs). Echter, afgaande op het enthousiasme van deze nieuwe ontwikkelaar, en de zeer realistische screenshots is dit een toestel om naar uit te kijken voor de mensen die de Airbus écht willen leren kennen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt lid worden van het Discord kanaal en vrijdag aanstaande zal er tijd besteed worden aan uitleg over de MCDU. Bekijk voor nu alle vrijgegeven screenshots hieronder. Ook is er op Twitch een Q&A uitgezonden.

 

 

 

 

Toggle Dark Mode