Forum, ja of nee?

Toen FsVisions in April 2007 werd opgericht, was het forum één van de speerpunten. Met name technische vragen over diverse sims, en het screenshot topic liepen goed. Na een aantal jaren liepen de bijdrages en daarmee de bezoekers flink terug. Ook kregen we steeds meer last van posts die niet door de beugel konden. (en dan druk ik me nog netjes uit). We hebben toen besloten om uiteindelijk de stekker uit het forum te trekken.
Nu, een flink aantal jaren verder, is het de vraag wat jullie als bezoekers willen. Is een forum van toegevoegde waarde, waarbij je interactief met medebezoekers kunt communiceren of is het iets wat niet nodig is en daarom niet veel gebruikt zal worden?
Als redactie gaat het modereren ons tijd kosten. Tijd die we er met alle liefde in willen steken, maar niet wanneer er totaal geen belangstelling voor is. Vandaar even de vraag hier.
Je kunt je reactie onder dit item plaatsen of mailen via het contactformulier op de website.
Wanneer er voldoende belangstelling is, zullen we samen met de webmaster kijken wat er mogelijk is.

19 Reacties

 1. Peter Hougardy schreef:

  Een mooi initiatief van jullie, maar zoals gezegd gaat dit ook extra tijd kosten. Omdat er al veel goede Fora zijn voor diverse FS add-ons, zou ik het beter vinden indien jullie die ‘extra tijd’ gebruiken voor het handhaven van jullie zeer hoge FS nieuws items niveau. Vaak hebben jullie eerder en nieuwere items dan bv FSElite.

 2. wielxp schreef:

  Inderdaad er zijn al forums genoeg. Steek de kostbare tijd liever in snel en goed nieuws.

 3. Bram Stikkel schreef:

  Mee eens, er zijn al genoeg vraag en antwoord bronnen.
  En genieten van jullie website zoals die nu is, doe ik nog steeds met volle teugen!

 4. Rob schreef:

  Lastige keuze. Is er nog wel behoefte aan ‘weer’ een Nederlands forum? En welke Nederlandse forums zijn er nog meer van goede kwaliteit. En ja er gaat veel tijd in zitten om een forum goed te modereren.

 5. Bas van Loenhout schreef:

  Nee hoor, zolang jullie je bezig houden met de nieuws zaken… Ga zo door!

 6. Fred schreef:

  Nee hoor niet nodig, genoeg forumgedoe voor respectievelijke spullen die je in de sim gebruikt. Ben altijd weer benieuwd naar jullie nieuws, daar kijk ik en vele anderen graag naar uit. Vriendelijke groet.

 7. RC schreef:

  Zoals het is bevalt me prima. Nieuws brengen is genoeg.

 8. Gert schreef:

  Mijn advies: niet doen, er zijn genoeg forums als het gaat om flight simulator software of hardware waar je specifiek je vraag kan stellen als je een probleem hiermee mocht hebben en het betreffende forum word dan ook meestal goed ondersteund met deskundig advies door de uitgever en/of fabrikant van de software of hardware en weten waar zij over praten.
  Nieuws brengen is jullie belangrijkste pijler en ik zou jet daar bij laten.

 9. Joop schreef:

  Zoals al door anderen is aangegeven, zijn er inmiddels voldoende fora beschikbaar en zou dit jullie alleen maar extra tijd kosten, advies : schoenmaker blijf bij je leest , blijven jullie het nieuws maar volgen en brengen.

 10. Jasmijn de Clerk schreef:

  Uit de reacties maak ik op dat het niet om lezers gaat en dan heb je ook geen forum nodig. Ze geven een vertekend beeld.

  • Tino Broekstra schreef:

   Wat bedoel je met “het niet om lezers gaat”, dat is me namelijk niet geheel duidelijk.

 11. Hans schreef:

  Wat een gezeur, natuurlijk een forum

 12. Sjors de Somer schreef:

  Als je visie zegt te zijn dan zou ik zeker een forum beginnen. Dat is wel heel wat anders dan doorgeefluik te zijn.

 13. Mitchell schreef:

  Ik zou zeggen geen forum, er zijn er inmiddels zo enorm veel dat het bijna niet meer bij te houden is. Laat het forum gedeelte aan anderen over en focus op het nieuws gedeelte. Daar zijn jullie sterk in. Ofwel: schoenmaker blijf bij je leest!

 14. Jaques schreef:

  Ik zou zeggen, wel een forum. Er is niet veel dus je hebt nu de kans. En bedien de toekomst. Hoe wil je de hobby bedienen met de enorme crisis. Verbruik fs2020 niet stand alone dus alsmaar energie slurpen. En bespottelijke prijzen voor de sceneries. Ik zou helemaal ingaan op het nieuwe.

 15. Matthias schreef:

  Ik zou zeggen, doen! 🙂

 16. Jaques schreef:

  Daar doe je goed aan. Wat dacht je van de eerste stelling: in aanzienlijke tijd zal fs niet meer mogelijk, noch wenselijk zijn op grond van kosten en milieu
  Groeten Jaques