Freeware A-6 Intruder mod met VC voor DCS World uitgekomen

Dat er een payware versie in de maak is wisten we al, maar deze freeware versie komt binnen als een bom. Wel toepasselijk aangezien het hier de beroemde bommenwerper betreft die haar faam vooral te danken heeft door haar rol in de Vietnam oorlog en natuurlijk de film ‘Flight of the Intruder”. De eerste versie download je hier. Ze vlogen overigens vaak zo laag dat zelfs een oude boer met een jachtgeweer een bedreiging kon vormen voor deze kisten en hun tweekoppige bemanningen die overigens naast elkaar zaten in de cockpit waarbij de vlieger links zat en de navigator/wapenspecialist rechts. In de bovengenoemde film heb je ook een nagespeeld moment waarop een boer op een A6A schiet. Het lijkt op een typische ”Hollywood actiefilm” scene, maar het gebeurde dus ook in het echt.

Latere versies van de A6A waren de:

A-6B

A-6C

KA-6D (Vliegende tanker)

A-6E

A-6F

A-6G (”Electronic Warfare” versie) waaruit de verlengde en inmiddels ook gepensioneerde EA-6B Prowler ontstaan is die een vierkoppige bemanning had. Haar rol is inmiddels volledig overgenomen door de Boeing EA-18G Growler die weer voortgekomen is uit de moderne marine-aanvalsjager F/A-18F Super Hornet.

 

Het is nog een ”Public Bèta” ,model, dus er moet nog heel veel gebeuren wat betreft de ontwikkeling. Maar het is een start. Ze wordt overigens geleverd met een eigengemaakt cockpit die erg realistisch is.  Enjoy!

 

 

Toggle Dark Mode