FsExpo XPlane12 nieuws

Laminar gaf in hun presentatie op FsExpo ook toelichting op de nieuwste updates voor XPlane 12.

Men focust daarbij vooral op de ingebouwde G1000 die nu ook Terrein en water, Obstacles, Navigation updates en verbeterde prestaties heeft. De weer radar krijgt een zichtbare update ”sweep” en laat ook de grond reflecties zien. Tevens wordt deze beschikbaar gemaakt voor andere ontwikkelaars.

 

 

 

 Ook wordt de belichting van de cockpits duidelijk verbeterd. Deze zijn nu vaak veel te donker.  Dat zie je overigens ook in het echt, omdat de “luchten” vaak overbelicht zijn en daardoor de cockpits donkerder. Lastig om de instrumenten dan echter goed te zien. Door de exposure softwarematig te verbeteren hebben ze dat probleem opgelost. E.e.a. lijkt op de routines zoals smartphones dat ook doen met tegenlicht…

 

 

Daarnaast werkt men aan het z.g. next generatie scenery systeem. Men belooft in ieder geval meer detail en verbeterde performance door sterker inzet van multi-cores en verbeterd gebruik van layers in de scenery.

Net als Microsoft Marketplace krijgt ook XPlane een eigen store, zodat de addones in ieder geval gecontroleerd worden op kwaliteit, integraal in de sim worden geïnstalleerd en altijd up to date zijn.

Kijk de stream hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode