Gamescom update MSFS: World Update 6, Junkers 52, Volocopter en Reno Air Race

Microsoft heeft op de Gamescon weer een aantal nieuwtjes rondom Microsoft Flight Simulator bekend gemaakt.

 

World Update 6

World Update 6 is uitgesteld naar dinsdag 7 september a.s. Deze update bevat verbeterde data van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zijn er nieuwe 3D steden toegevoegd als Basel, Graz, Wenen en ook een aantal vliegvelden zijn onder handen genomen. Zo zal (eindelijk) Stuttgart standaard aanwezig zijn in de sim. Bekijk de trailer hieronder.

 

Junkers JU-52

Er komt een nieuwe serie vliegtuigen onder de naam ‘Local Legends’ en deze zullen ongeveer tegelijk verschijnen met de World Updates. Voor World Update 6 zal de Junkers JU-52 uitgebracht worden. Dit Duitse toestel deed voornamelijk dienst als zowel passagiersvliegtuig als vrachtvliegtuig en werd ook in de Tweede Wereldoorlog veel ingezet, zelfs als lichte bommenwerper. Vanaf 7 september kun je dit toestel uitproberen voor $15.

 

Volocopter

Waar de ‘Local Legends’ zich richten op de toestellen van weleer is Microsoft ook aan het kijken naar vliegtuigen van de toekomst. Eén van deze projecten is de AirTaxi van Volocopter. De VoloCity Air Taxi zal in november verschijnen.

 

Reno Air Race

Voor de racers onder ons, er is een partnership aangegaan met de RARA (organisatie achter de Reno Air Race) om deze ook virtueel naar Flight Simulator te brengen. Dit wordt de eerste grote uitbreiding. In de herfst kun je in multiplayer echt tegen elkaar racen in de lucht!

 

Toggle Dark Mode