Guernsey Airport vrijgegeven voor X-Plane 11

In de afgelopen week heeft UK2000 Scenery op haar Facebook pagina enkele nieuwe ontwikkelingen aangekondigd. Het begint met de scenery Guernsey Airport (EGJB), die eergisteren werd vrijgegeven voor X-Plane 11. Guernsey Airport is een luchthaven op het eiland Guernsey, dat deel uitmaakt van de Kanaaleilanden. Het gaat hierbij om een conversie van een al bestaande scenery, Guernsey Xtreme verscheen enkele jaren geleden ook al voor FSX en Prepar3D. De lijst met features laat dan ook geen baanbrekende innovaties zien.

In een bericht op Facebook beschrijft Gary Summons van UK 2000 Scenery dat de ontwikkeling van de Xtreme-serie in 2019 wordt beëindigd. Jarenlang werden bijna alle Britse luchthavens ontwikkeld, maar de optische standaard voldoet niet langer aan de huidige eisen. Bournemouth (EGHH) wordt nog wel uitgebracht als laatste nieuwe scenery in deze reeks, deze addon zal waarschijnlijk rond februari 2019 beschikbaar zijn. Bristol en London-Luton zullen ook een update  krijgen.

Summons schrijft dat de rest van dit jaar zal worden besteed aan het verwerven van nieuwe technieken die beter aansluiten op de eisen van de gebruikers en de mogelijkheden van de huidige generatie pc’s. Tot 2020 worden er dan ook geen nieuwe addons verwacht van UK2000. We houden je op de hoogte!

Guernsey voor X-Plane 11 is hier beschikbaar en kost ongeveer 19 €.