How-To: Saitek throttle repareren

Bijna iedereen met een Saitek Pro Flight Throttle Quadrant  krijgt er na een bepaalde periode last van: de Throttles reageren niet meer nauwkeurig op de input van de gebruiker maar gedragen zich erg nerveus. Bij de een uit zich dat in het stuiteren van de throttle, bij een ander in zeer schichtige en ongecontroleerde bewegingen. Je eerste reactie is vaak; versleten en tijd voor een nieuwe. Maar dit hoeft niet zo te zijn!

In het overgrote deel van alle gevallen is vuil de oorzaak van dit probleem. Het vuil hoopt zich als het ware op in de connector waardoor de geleiding gaat haperen met als resultaat een onnauwkeurige reactie bij het bedienen van de Saitek Throttle. Dit kan vrij eenvoudig verholpen worden door de Saitek Throttle open te schroeven en het vuil per connector voorzichtig te verwijderen met bijvoorbeeld nagellak remover. Hoe dit in zijn werk gaat zie je in de onderstaande tutorial video:

 
Via de bovenstaande manier hebben wij zelf ook al diverse keren een Saitek Pro Flight Throttle Quadrant kunnen repareren, met een klein beetje technische kennis en het juiste gereedschap moet dit goed te doen zijn. Mocht je nog vragen hebben dan helpen wij je uiteraard graag op weg!

Toggle Dark Mode