iBlueYonder Lelystad Airport on final

Deze aankondiging komt uit de lucht vallen… iOntwikkelaar iBlueYonder, onder andere bekend van een aantal Amerikaanse luchthavens is al jaren synoniem met de oprichter en hoofdontwikkelaar, Bill Womack. Vandaag is aangekondigd dat er een nieuwe ontwikkelaar aan het team is toegevoegd. De Nederlandse Ronald Fleurbaaij, een cameraman en FS-decorontwerper gevestigd in Nederland. Ronald heeft ook al meegewerkt aan de laatste release Dallas Fove Field. Ronald:

Mijn vader was hardware-ingenieur bij Hewlett-Packard toen ik jong was, en we hadden een van de eerste thuis-pc’s in onze buurt. Een oom was boordwerktuigkundige bij KLM en een ander had zijn PPL, dus het was heel natuurlijk dat Microsoft Flight Simulator een van onze eerste spellen op onze computer was. Ik was misschien 2 of 3 jaar oud en zat op de schoot van mijn vader te vliegen met de pijltjestoetsen. We hadden de meeste versies van MSFS en later P3D en XP”, zegt Ronald.
“Ik begon eerst te rommelen met het ontwerpen van vluchtsimulatoren om een hangar voor mijn Air Hauler-bedrijf toe te voegen aan het veld dat mijn eerste bedrijfshub was: EHLE. Toen werd de landingsbaan verlengd, dus ik probeerde grondpolygonen te maken en voor ik het wist probeerde ik ook gebouwen te maken. Ik stuurde Bill een bericht toen hij aan het begin van de pandemie op FSDeveloper.com postte, en sindsdien ben ik een iBlueYonder-leerling. Na ons laatste project als team, besloot ik dat ik mijn thuisluchthaven als mijn eerste soloproject wilde doen.”
Ronald heeft een scherp oog voor detail, en dat komt volledig tot uiting in zijn debuutproject – EHLE Lelystad Airport voor MSFS. Lelystad is de grootste GA-luchthaven van Nederland en ze hebben net hun 50-jarig jubileum gevierd. Om dit een GA-luchthaven te noemen, is in feite een slechte dienst. Onlangs is er een nieuwe terminal toegevoegd die is ontworpen om commercieel straalverkeer af te handelen. Terwijl we wachten op goedkeuring van de real-world operaties, ziet de sim-versie (prachtig gemodelleerd door Ronald) eruit alsof hij elke dag klaar is voor gebruik.
Deze luchthaven heeft een speciaal plekje in het hart van veel vliegsimmers, want het is ook de thuisbasis van de populaire FSWeekend-bijeenkomst, die wordt gehouden in het prachtige Luchtvaart Museum Aviodrome. Hun collectie is uitstekend – en natuurlijk is het ook allemaal hier in onze sim-versie.
De scenery is in ieder geval gereed voor het FSWeekend in maart!
Toggle Dark Mode