Just Flight 747 Classic: update

Zoals wij al eerder berichtten is Just Flight momenteel bezig met de ontwikkeling van de 747 Classic. Het gaat hierbij om de 747-100 en -200 passagiersvarianten en de 747-200F vrachtvariant. Alle drie de motortypen zijn inbegrepen bij dit nieuwe toestel van Just Flight – de JT9D, CF6 en RB211.

Elk model heeft een unieke cabineconfiguratie, waaronder de wenteltrap naar het bovendek in de 747-100 en -200, en de rollende laadvloer en een ladder in de -200F. Realistische animaties van de landingsgestellen, flap- en reverse thrust, spoilers en (vracht)deuren behoren tot de standaarduitrusting. Vanuit de flightsim wereld wordt er enthousiast gereageerd op deze ontwikkeling.

In reactie daarop kwam Just Flight vorige week met de volgende email naar buiten, waarin de huidige stand van de ontwikkelingen uit de doeken wordt gedaan.

Na vele maanden werk is het mammoetwerk van modelleren, textureren en het animeren van de 747 Classic bijna voltooid. De buitenkant- en de cockpitmodellen zijn nu klaar, met tot in de kleinste details nauwkeurig gemodelleerde cabines en er werden honderden animaties toegevoegd. We deelden onlangs een aantal previews van de uitgebreide virtuele cockpit, met gebruiks- en slijtagesporen op basis van een echt vliegtuig, en we waren erg blij met de geweldige feedback en alle opwinding voor dit iconische vliegtuig!

Ons coderingsteam is druk bezig geweest met het werken aan de enorme hoeveelheid luchtvaartelektronica en de systeemfunctionaliteit aan boord van het vliegtuig, van de realistische modelanimaties tot het panel van de boordwerktuigkundige, en we zullen in de komende maanden meer updates geven over elk van deze gebieden.

Na veel feedback van de gemeenschap te hebben ontvangen, werken we nu ook aan extra varianten om de 747 Classic serie verder uit te breiden, waaronder de 747-300, de VC-25 en de E-4B. Meer nieuws volgt later!