Just Flight Javelin in ontwikkeling

De legendarische Gloster Javelin werd voor het eerst gevlogen in 1951 en in 1956 in dienst genomen bij de Royal Air Force. De Javelin is een tweemotorige onderscheppingsjager met een grote delta-vleugel en een T-staart. De jager werd gedurende de periode 1963-1966 ingezet tijdens het conflict tussen Maleisië en Indonesië. Het toestel deed dienst tot 1968 en in totaal werden er 436 Javelins gebouwd.

Just Flight gaat de Javelin in twee varianten presenteren: de FAW 8 en FAW 9, de laatste en meest capabele varianten van dit vliegtuigtype. De FAW 8 kreeg Sapphire 7 motoren met naverbranders, een iets anders gevormde vleugel en stabilisatoren voor een betere bestuurbaarheid op lage hoogte. De FAW 9 was gebaseerd op de FAW 7, maar dit type werd eveneens uitgerust met de vleugel en stabilisatoren van de FAW 8.

Het toestel van Just Flight is gebaseerd op de oorspronkelijke tekeningen en het beschikt over meerdere animaties en grondapparatuur. Een zeer gedetailleerde virtuele cockpit met 3D-instrumenten, zichtbare slijtage en functionele elektrische-, hydraulische- en brandstof systemen maken alle deel uit van dit pakket.

De uitgebreide specificaties van het toestel kun je vinden op de website van Just Flight. Het toestel zal geschikt zijn voor alle versies van FSX, P3D v1, P3D v2, P3D v3.