Just Flight presenteert Viscount VC10

De Vickers VC10 van de Britse fabrikant BAC was een van de eerste langeafstandsvliegtuigen met straalmotoren in de jaren 60. Het vliegtuig wordt door zijn lange slanke romp, zijn schuin aflopende vleugels en sierlijke staartvlakken beschouwd als een van de meest sierlijke straalvliegtuigen ooit. De VC10 werd speciaal ontworpen door Vickers-Armstrongs, zodat de BOAC (British Overseas Airways Corporation) de lange afstand tussen het Verenigd Koninkrijk en Afrika kon overbruggen. Hiervoor was een vliegtuig nodig dat in staat was om vanaf hete luchthavens, op grote hoogte en met korte start- en landingsbanen te opereren.
Just Flight heeft zojuist de 1011 variant van dit klassieke vliegtuig uitgebracht en gepresenteerd op haar website. De VC10 van Just Flight is gedetailleerd vormgegeven met een virtuele cockpit die alle vier de posities in de cockpit (piloot, copiloot, boordwerktuigkundige en navigator), evenals een verscheidenheid aan animaties, weergeeft. In termen van complexiteit en realisme, zal de VC10 eerder geschikt zijn voor de niet al te veeleisende piloten. De VC10 kan in de Just Flight shop worden gekocht voor ongeveer 31 euro en is geschikt voor alle versies van FSX en Prepar3D.

De ontwikkelaars hebben aangekondigd dat ze nog aan twee andere versies van het vliegtuig werken. De ene versie zal een uitbreidingspakket worden met de modellen Super VC10 en C1, en de andere versie zal de VC10 Professional worden, een study-level conversie van het vliegtuig met meer complexe systemen voor de meer gevorderde flightsimmer. Beide versies worden verwacht in 2018, eigenaars van de standaardversie zullen korting krijgen op de professionele versie.