LZ-129 HINDENBURG zeppelin

In 1935 vonden de duitsers dat het tijd was voor grote luchtschepen. De Duitse Zeppelin Reederei (DZR) ontwikkelden dan ook onder verantwoordelijkheid van de minister “Air Transport” deze prachtige zeppelin. Ingehuldigd op 4 maart in Friedrichshaven (dat vliegveld komt in de volgende city update.) verongelukte de zeppelin echter al vrij snel met een fatale brand op 6 mei 1937 bij de landing in Lakehurst (New Yersey). Vanwege de zeer gevaarlijke waterstofvulling zijn ze daarna commercieel niet echt meer succesvol geweest.

Voor in de Sim is deze zeppelin natuurlijk een mooie afwisseling van de normale vliegtuigen en normaal gesproken vliegt een zeppelin op ongeveer 650 voet ook lekker laag, dus prima geschikt voor een VFR flight (zeker als je hem in de sim op easy mode zet). Daarnaast is deze uitvoering van Red-wings voorzien van 20 AI crewleden en 30 passagiers. Hoewel de LZ-129 er natuurlijk maar was in een uitvoering (naast zijn zusterschip de LZ-130) zijn er nu ook 7 “fake” liveries aanwezig.

De zeppelin is te koop op de microsoft marketplace voor 30 dollar. Een klein beetje meer info is er ook te vinden  op de site van red wing. Het youtube  kanaal van Redwings bevat sinds een dag of vier ook een aantal tutorial videos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode