MSFS 2020 AutoFPS

Sinds een paar dagen staat er een opvolger van “DynamicLOD” op Github. Deze utility is gemaakt door user “ResetXPDR” een zoals hij zelf zegt “hobby programmeur”.

In deze kleine utilitie kunnen we een gewenste FPS ingeven waarbinnen de flightsim dan probeert te opereren (je kunt een range in procenten opgeven). Komt de sim erboven dan wordt automatisch de terrein LOD verhoogd. Zit de sim eronder dan wordt die verkleind tot een minimum LOD waarde zoals je die hebt aangegeven (bijv. 50) haalt de sim dan nog steeds de gewenste FPS niet dan wordt ook de kwaliteit van de wolken nog verlaagd. Als je de utilitie window zichtbaar maakt op je (tweede) monitor kun je ook in realtime volgen wat er automatisch aangepast wordt en indien nodig de gewenste waarden  onder expert mode wat tweaken. Van belang is in ieder geval dat je de max FPS waarde zeker niet hoger zet dan wat je systeem normaal gesproken aankan. Ook interessant is dat deze utilitie automatisch twee instellingen onthoudt een voor PC mode en een voor VR mode. (Dat deed Dynamic Lod overigens ook al in de laatse versie.). Je zult zien dat als je aan de grond staat met je kist de LOD meestal verkleind is (want veel objecten en dus veel te berekenen) omdat je dan toch al niet ver kunt kijken valt dat echter nauwelijks op,terwijl je FPS wel op niveau blijft om bijv. soepel te kunnen taxieën. Terwijl als je hoger gaat vliegen de lod juist automatisch omhoog gaat, want minder details te berekenen, en dat ook gewenst is omdat je landschap dan immers verder zichtbaar is. De utilitie past de instellingen ongeveer om de 5 sec. aan zodat e.e.a. ook niet te veel opvalt tijdens het vliegen. Voor x-plane bestaan overigens vergelijkbare (lua) plugins/scrips die ook de grafische kwaliteit automatisch aanpassen aan de gewenste aantal FPS. Die zijn te vinden op forums.x-plane.org (in combinatie met de FLYWITHLUA util (als deze redacteur zich niet vergist)).

De AutoFPS voor MSFS is hier te downloaden.

Probeer het eens uit. Installeer de utilitie wel met “autostart uit” in het installatiemenu, zou ons advies zijn, want anders wordt de opstart .exe file van MSFS  aangepast en deze wordt bij een uninstall (mocht de utilitie toch niet bevallen) niet terug gezet naar de oorspronkelijke versie…..

Mocht je “dynamic lod” of iets iets dergelijks (bijv in de //42 flow utility) al hebben, dan moet die natuurlijk wel eerst verwijderd worden, want tegelijkertijd werkt dit NIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode