Preview SimClouds Weather Engine

We ontvingen een tip die ons verwees naar de Franstalige website Pilote-Virtuel.com. Op het forum tonen de onwikkelaars van NewDimensions enkele previews van SimClouds. Een volledige nieuwe Weather Engine voor Prepar3D en FSX. De introductie van deze nieuwe addon is helaas in het Frans maar wij hebben geprobeerd om het belangrijkste deel zo goed mogelijk voor je om te zetten naar het Nederlands:

Graag introduceren wij ons NewDimensions team! Ons eerste product zal een nieuwe Weather Engine genoemd SimClouds voor FSX / P3D (alle versies) zijn. Na een jaar van ontwikkeling, hebben we eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De Beta begint volgende week. Voor de eerste keer, kunnen de beperkingen van FSX en P3D ten aanzien van het weer omzeilt worden!

Samenvattend enkele kenmerken van dit nieuwe product:

– Nieuwe cloud-modellen en texturen met een dikte met ultra realistische kleuren voor elke variant van wolken op basis van hun dichtheid. (Meer dan 300 modellen / textures 3000). Veel fouten werden gecorrigeerd om je een unieke en uitzonderlijke ervaring met ongelooflijke prestaties te bieden, zelfs in slechte weersomstandigheden. Neem afscheid van de huidige beperkte weersomstandigheden!

– Nieuwe wolken voor FSX / P3D, nooit eerder gezien zoals Nimbostratus, Stratocumulus, Altostratus Altocumulus Cirrostratus en Cirrocumulus, alle varianten van Cirrus en natuurlijk cumulonimbus en supercellen!

– Nieuwe effecten en de reflectie van de maan in de wolken bij dag, schemering en ’s nachts. Nooit eerder gezien in FSX / P3D.

– Een analyse engine om de huidige weersomstandigheden te analyseren en om modellen en de juiste structuren op basis van verschillende parameters aan te passen. (Vochtigheid, temperatuur enz …, maar ook delen van de wereld) De engine werkt dynamisch gedurende de gehele vlucht. Deze engine zal daarnaast volledig compatibel zijn met alle bestaande weather engines!

– De vele andere functies zullen we onthullen in de komende weken, na het begin van de Beta.

– Dit product wordt uitgebracht als payware product (prijs bedraagt ongeveer 25 Euro)