Released: FlyInside Flight Simulator

Tot nu toe stond FlyInside alleen bekend om zijn virtual reality-plugin die kan worden gebruikt voor FSX, Prepar3D of X-Plane. Met deze plugin is het mogelijk om op eenvoudige wijze een Oculus Rift of HTC Vive met een van de bovengenoemde simulators te verbinden, waardoor men het vliegen op een geheel andere wijze beleeft.

Maar het softwarebedrijf heeft zojuist zijn eigen vluchtsimulator uitgebracht: de FlyInside Flight Simulator (FFS). Momenteel verkeert het project nog in de beta-fase, maar het is desondanks nu al voor $ 32 verkrijgbaar in de shop van de ontwikkelaars. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar, die hier kan worden gedownload.

De FlyInside Flight Simulator is speciaal ontworpen voor virtual reality en biedt volgens de beschrijving tien verschillende modellen van vliegtuigen die ontwikkeld zijn door Milviz en TFDi. De grafische engine is gebaseerd op gloednieuwe technologie, geschikt voor de huidige computersystemen. Tot nu toe wordt enkel het gebied van de Verenigde Staten weergegeven, maar in de toekomst zal Europa worden toegevoegd gevolgd door de rest van de wereld.