Review: Digital Design Salzburg

Zeg je Salzburg dan zeg je Mozart is een bekende uitdrukking. Die twee zijn eigenlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wolfgang Amadeus Mozart geboren in Salzburg op 27 januari 1756 was een zeer talentvol componist, pianist, violist en dirigent. Mozart wordt naast Bach en Beethoven gerekend tot de componisten die volgens een nieuwe traditie klassieke muzikale concepten bedachten waarvan de muzikale invloed zelfs in deze eeuw nog duidelijk aanwezig is.

Het is dus niet verwonderlijk dat de hele stad Salzburg Mozart ademt. Van de oude binnenstad tot het vliegveld, overal is zijn naam aanwezig. En juist dit vliegveld trekt in deze review onze aandacht.

Flughafen Salzburg W.A. Mozart (IATA: SZG, ICAO:LOWS) ligt ten westen van de Oostenrijkse stad Salzburg. Deze luchthaven, hoe kan het ook anders, vernoemd naar Wolfgang Amadeus Mozart, werd in gebruik genomen op 16 augustus 1926 met de route München-Salzburg-Bad Reichenhall.

Na de oorlog ging het hard met de ontwikkelingen, een nieuwe terminal werd geopend in 1966 om de gewenste groei van de luchthaven te kunnen realiseren. In het jaar 2001 lande low-cost maatschappij Ryanair voor het eerst op Salzburg, haar eerste low-cost bestemming in Oostenrijk. Diverse low-cost carriers volgenden het voorbeeld van Ryanair waardoor de populariteit van Salzburg in de afgelopen jaren sterk gestegen is. Vanuit Nederland zorgt Transavia voor een directe verbinding met Salzburg. In deze review bekijken we de Salzburg scenery van Digital Design voor FSX en Prepar3D.

lows-avatar

 

Installatie

Het downloaden en installeren verloopt soepel, de totale grote van het installatie bestand is 1.31 GB. Na het downloaden starten we het installatie proces. We activeren het product via de simMarket activatie methode en slechts enkele minuten na het downloaden zijn we klaar om de Salzburg scenery te verkennen. We kiezen als eerste een default toestel en staan kort daarna met onze Avatar op het platform van Salzburg Airport om de scenery van dichtbij te kunnen bekijken.

salzburg0

 

Wilkommen In Salzburg

En een warm welkom krijgen we zeker, zodra we een rondje op het platform lopen met de Avatar van Prepar3D V3 valt ons op hoe gedetailleerd deze scenery is. De luchthaven met de bergen op de achtergrond zorgt voor prachtige sfeerbeelden. Direct aan de overkant van het platform zien we de opvallende hangars van de Flying Bulls waar diverse klassieke toestellen hun onderkomen hebben. We lopen een rondje over het platform waar zeer veel details zijn terug te vinden, zowel op het platform als de omliggende luchthavengebouwen, alles is tot in de detail nagemaakt. De geanimeerde voertuigen zorgen voor een levendig geheel. Hetzelfde geld voor de baanmarkeringen en verlichting. Tijdens de nachtelijke uren is dit een feest om naar te kijken. We laten de onderstaande beelden voor zich spreken:

salzburg30

De grote glazen hangar van de Flying Bulls is een opvallende verschijning op het luchthaven terrein. In deze hangar zijn diverse klassieke toestellen uit de collectie van Red Bull te vinden en dient tevens als museum. Ook een leuk detail is het panorama terras direct boven de terminal.

De detaillering beperkt zicht niet alleen tot het luchthaventerrein, ook de omgeving heeft duidelijk de volle aandacht gekregen van Digital Design. Dat zien we als we kijken naar de stad Salzburg zelf. Alle bekende gebouwen zijn verwerkt in de scenery zoals o.a. de Dom van Salzburg en de bekende Hohensalzburg Festung welke nog dateert uit de Middeleeuwen. Zelfs vanaf grote afstand is deze vesting duidelijk waarneembaar zowel vanuit de lucht als op de grond. Ook de seizoenen zijn niet vergeten, deze worden alle vier meegeleverd met deze scenery.

SalzburgReview

salzburg12

salzburg13

Salzburg met op de voorgrond de Salzch rivier. Wat hier en daar opvalt is dat de foto-realistische ondergrond soms niet helemaal lekker op elkaar aansluit, dit levert soms wat vreemde beelden op. Ook is de ondergrond rondom Salzburg niet altijd even scherp wat goed terug te zien is op de bovenstaande screenshot. Dit is echter een klein detail dat vanuit de lucht waarschijnlijk minder zal opvallen.

Zodra de zon ondergaat veranderd de luchthaven van Salzburg in een sfeervolle luchthaven. Digital Design heeft ook de nachtverlichting voldoende aandacht gegeven. Het platform wordt goed verlicht zodat je ook in het donker goed je weg kan vinden tijdens het taxiën.

salzburg21

 

Performance

Over de performance kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Dit heeft Digital Design prima voor elkaar met deze scenery van Salzburg. Wij hebben diverse vluchten gemaakt van en naar Salzburg en geen enkele keer kwamen de Frames Per Seconde onder de 30 uit. Ons gemiddelde kwam met een zwaar toestel zoals de PMDG 737 NGX uit op 34 FPS. Dit was met hoge settings, Active Sky Next voor het weer en Ultimate Traffic 2 als AI Traffic. Geen enkele reden tot zorg dus, ook al is de scenery groot en gedetailleerd. In ons geval had de grote van de scenery en de ruime mate van detaillering geen negatieve invloed op de performance.

salzburg31

 

Conclusie

Tot slot kijken we nog even naar de conclusie van deze review. Wat zijn de positieve punten en wat zijn punten die verbeterd kunnen worden? Dit zijn vragen waarop we een antwoord hopen te geven. Als eerste willen we graag opmerken dat we aangenaam verast zijn door Digital Design. De scenery van Salzburg is simpelweg een prachtige scenery met daarnaast nauwelijks invloed op de performance, iets wat voor ons als simmers altijd een belangrijk aandachtspunt is.

Verder is de gehele luchthaven en omgeving van Salzburg tot in de detail nagemaakt. De animaties van de voertuigen op het platform zorgen er voor dat de luchthaven een levendige en actieve indruk achter laat. Als verbeterpunt willen wij graag de foto-realistische textures benoemen. Deze zijn niet overal even scherp en zien er soms erg blokkerig uit zoals we ook op de bovenstaande screenshot kunnen zien. Dit is slechts een klein puntje wat misschien met een eventuele update nog verholpen kan worden.

Wij kunnen als conclusie slechts 1 advies geven: Deze scenery is geweldige scenery die niet in je collectie mag ontbreken. De hoge mate van detaillering, de sfeervolle omgeving en de uitstekende performance maken dit product tot een absolute topper wat ons betreft!

 

Het test systeem

Intel Core i7 CPU 4790k @ 4.6 GHz
12 GB DDR3 Geheugen
Nvidia GeForce GTX 760
Windows 10 Professional – 64 bit
Simulator: Prepar3D V3.1

 

Digital Design Salzburg

€ 24.81
9

FsVisions Score

9.0/10

Positief

  • Zeer gedetailleerde scenery
  • Details van de omgeving
  • Performance

Negatief

  • Photorealistische textures niet altijd even scherp
Toggle Dark Mode