Smoke on!

Nee, deze titel betreft niet de start van een RAF ”Red Arrows” show, het betreft hier een verwijzing naar een van de meest rokende (tijdens de start) en stoerste passagierstoestellen ooit gebouwd. De Boeing 727-200. Deze kist komt nu naar MSFS aangezien ontwikkelaars SimWorks Studios en FSReborn de Boeing 727-200 Advanced naar deze simulator zullen brengen.

Zoals vast wel bekend bij jullie stamt dit toestel nog uit de tijd waarin roken aan boord nog normaal was (incl in de cockpit) en er nog een flight engineer zich achter de vliegers in de cockpit bevond met zijn/haar eigen instrumentenpaneel.

Op dit moment vliegen er wereldwijd nog zo’n 38 toestellen van de 727 serie vracht rond wat hun de enigste nog overgebleven driemotorige toestellen ter wereld maakt in hun klasse. Iran Aseman Airlines heeft als laatste luchtvaartmaatschappij ter wereld afscheid genomen van de passagiers versie van de Boeing 727 op 15 januari 2019.

Om alvast in de stemming te komen hieronder een prachtige video die laat zien hoe het er (nog steeds) aan toe gaat bij de vrachtluchtvaartmaatschappij Lineas Aereas Suramericanas die is gevestigd in Bogotá, Colombia. We zeggen pak een lekker drankje, wat te knabbelen en ga er maar eens goed voor zitten”, fijn weekend allemaal!”.

 

 

 

 

Toggle Dark Mode