UK2000 Carlisle Airport uitgebracht

Het is een drukke dag met releases vandaag. Ook UK2000 brengt een nieuw vliegveld uit voor Microsoft Flight Simulator. Carlisle Lake District Airport ligt in de buurt van Carlisle in Cumbria, Engeland. Carlisle Airport werd oorspronkelijk opgericht als een RAF (RAF Crosby-on-Eden) vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941. Het diende als militair vliegveld en werd gebruikt voor trainingsdoeleinden en transportbasis met DC-3’s. Na de oorlog bleef de luchthaven onder militaire controle opereren totdat deze in 1960 werd ontmanteld en werd heropend als civiele luchthaven. Carlisle Airport werd een hub voor de algemene luchtvaart en bood diensten aan zoals vliegscholen, privévluchten en vrachtoperaties. Het had ook korte perioden van vluchten van vliegtuigpassagiers. Het grootste bekende vliegtuig dat hier landde, was een Pan Am 727 in 1988.

In 2004 kwam de luchthaven in financiële moeilijkheden, wat leidde tot de sluiting. De site werd vervolgens verkocht aan de Stobart Group, een Brits bedrijf voor infrastructuur en ondersteunende diensten. De Stobart Group had plannen om de luchthaven te herontwikkelen en te integreren in hun bredere transportnetwerk. Na een aantal jaren van planning en infrastructuurontwikkeling is Carlisle Lake District Airport op 4 juli 2019 officieel heropend voor commerciële vluchten. De luchthaven was bedoeld om de regio Lake District, een populaire toeristische bestemming in het Verenigd Koninkrijk, te bedienen. Loganair, een regionale luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, werd de belangrijkste exploitant van de nieuwe terminal van Carlisle Airport en bood vluchten aan naar bestemmingen als Dublin en Londen Southend. De heropening van de luchthaven werd gezien als een belangrijke ontwikkeling voor de regio, die verbeterde connectiviteit bood en toerisme en zakenreizen ondersteunde.

Dit was echter allemaal van korte duur vanwege de viruseffecten van 2020 en de achteruitgang van de luchtoperaties. Vluchten keerden nooit terug en opnieuw staat de luchthaven van Carlisle voor een onzekere toekomst. De luchthaven is nog steeds in gebruik door de algemene luchtvaart en kan in de zomermaanden gastheer zijn voor militaire oefeningen.

UK2000 zal vanaf nu alle nieuwe add-ons alleen nog maar verkopen via simMarket en de in-game Marketplace.

 

Toggle Dark Mode