World Hub Alpha aanmelden

Het is zover, aanmelden voor de vorig jaar zomer al aangekondigde World Hub is nu (opnieuw) mogelijk.  Aanmelden is mogelijk via deze link. Je moet dan wel enkele vragen beantwoorden zoals bijv. welke simulator versie je bezit, maar vooral ook hoeveel ervaring je hebt met de msfs developer tools. Het lijkt er dus op dat je daarmee wat meer “ervaren” moet zijn om toegelaten te worden, maar helemaal duidelijk is dat niet, want je kunt ook aangeven dat je daarmee helemaal geen ervaring hebt…..

Mocht je toegelaten worden dan wordt dat per mail bevestigd en kun je ergens vanaf volgende week aan de slag met deze (alpha) tool.

World hub voorziet in een tool welke het mogelijk maakt dat gebruikers “eenvoudig” de default airports kunnen aanpassen en veranderen in MSFS. Bedoeling is dat de aangepaste vliegvelden dan, na goedkeuring, voor iedereen beschikbaar komen via een officiële update.

In de SDK O en A van november is meer info over dit interessante concept en deze tool te vinden.  Zie deze video vanaf timeline 36:40. Gebruikers kunnen nu natuurlijk ook al wijzigingen aanbrengen in scenery en airpiorts van MSFS, maar dat gaat wat omslachtig via de developer tools en de wijzigingen moeten dan apart ge-upload en door andere gebruikers gedownload worden via bijv. add-one portals zoals Flightsim.to.

Toggle Dark Mode