X-Plane 12 Update met veel verbeteringen

Hoewel de ontwikkelingen binnen X-Plane 12 niet zo hard gaan als voor MSFS, staan deze echter zeker niet stil. Binnenkort (wanneer precies is nog niet vermeld) komt versie 12.1.0 uit en worden er weer mooie verbeteringen toegevoegd. Hoewel X-plane qua landschap natuurlijk niet kan wedijveren met MSFS zit het met de vlieg modellen en overige effecten wel goed en zijn deze op sommige onderdelen zelfs beter dan in MSFS. Bovendien is X-plane er ook in versies voor Macintosch, linux  en mobile.

Met de gratis Ortho4xp foto ondergrond en de gratis objecten bibliotheek van Simheaven benader je de kwaliteit van MSFS echter al. Bekijk bijv. de scenery van Koblenz maar eens. Hier te downloaden.

De verbeteringen voor 12.1.0. betreffen o.a. schaduw op water oppervlakten en zachtere schaduw (overgangen), verbeterde cpu performance, nieuwe particle effecten, een verbeterde g1000, nieuw vliegmodel voor flaps en helicoptors  en een nieuwe weerserver, waardoor wolken en regen iets natuurgetrouwer worden weergegeven. Tenslotte worden de projector aansturingen verbeterd door “Scalable Display” te ondersteunen (in de professional versie).

In de toekomst moet dan ook nog een “bewegende” cockpit camera worden toegevoegd zoals de plugin “FSrealistic” (niet gratis) dat ook al (een beetje) doet.

Kijk hier voor de hele lijst van verbeteringen.

Moeite met het instellen van x-plane? Bekijk dan deze video  van streamer Q8Pilot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode