X-plane12 FS Weekend

Laminar Research hield vanmiddag een presentatie op FSWeekend over hun vernieuwde X-Plane12 en behalve mooie foto’s van de laatste ontwikkelingen was ook zichtbaar dat de site een behoorlijke “make-over” heeft gekregen en binnekort (waarschijnlijk deze zomer) ook wordt voorzien van een Xplane store zoals MSFS dat bijv. met hun Marketplace ook heeft. Voor een kijkje klik hier.

Nog niet te zien op de site maar wel tijdens de presentatie in het theater met een kort filmpje is dat men werkt aan o.a. nieuwe partikel effecten waarbij vooral het zg. stof en sneeuw (de zogenaamde “white outs”) tijdens het landen en opstijgen van een helikopter er verbluffend uitzagen.

Ook het vernieuwde icing effect op de ramen kreeg samen met het vernieuwde  realtime weather effect alle aandacht.

X-plane 12 is er in 4 verschillende versies;

Een mobile versie, een versie voor PC, een versie voor OSx en

een professionele versie voor commerciële vliegsimulatoren.

Hoewel er tijdens de presentatie met geen woord over werd gerept, gaf men na afloop, op de door ons gestelde vraag over hoe het staat met de VR development ontwikkelingen, aan dat VR een bestaand onderdeel is en blijft van de sim en ook steeds verder zal worden geoptimaliseerd.

De nieuwste X-Plane is als demo te downloaden om uit te proberen.  Die demo doet het onbeperkt en wordt ook ge-updated naar de nieuwste versie, maar na 10-15 minuten, stopt ie ermee en moet je opnieuw opstarten.

Samen met de mogelijkheid om gratis via ortho4XP satelliet foto’s als ondergrond te gebruiken gecombineerd met gratis te downloaden gebouwen en wegen van Simheaven  ziet X-Plane12 er zeker niet onverdienstelijk uit.

We hebben contacten uitgewisseld dus binnenkort wellicht nog meer nieuws over de verdere ontwikkelingen van X-Plane.

Wil je de presentatie terugkijken dat kan. Klik hier.

Toggle Dark Mode