Belangrijk feitje om teleurstellingen te voorkomen

Beste lezers. Zoals jullie inmiddels vast wel weten komen er drie verschillende versies van de nieuwe Microsoft ”Flightsimulator” uit, welteverstaan de onderstaande:

Standard edition: €69,99

Deluxe edition: €89,99

Premium Deluxe edition: €119,99

Je kunt deze nieuwste Flightsimulator versie op twee manieren betalen. Dit kan door eenmalig een van de bovenstaande bedragen te betalen, of maandelijks een klein bedrag via het ”Xbox Game Pass for PC ‘lidmaatschap”. Maar let op! Indien je voor deze laatste optie kiest krijg je automatisch de Standard edition en dus de goedkoopste versie met minder toestellen en vliegvelden. Op zich helemaal niet erg, maar we vonden het wel belangrijk genoeg om even te melden. En, welke versie gaan jullie voor? Laat het ons s.v.p. even weten. Dank alvast!

 

 

 

 

10 Reacties

 1. Cristian schreef:

  Optie 3 Deluxe edition, maar ik wacht eerst met aanschaffen om te zien wat voor add-ons er op termijn voor verschijnen. Heb diverse add-ons t.b.v. P3D aangeschaft en om die nu zomaar weg te doen is doodzonde.

 2. Cees schreef:

  Denk het zelfde als Cristian. Even de kat uit de boom kijken, vooral met de hoeveelheid add-ons die ik heb opgebouwd met Prepar/Orbix e.d.

 3. Fred schreef:

  Ook hier even de kat uit de overbekende boom gluren. Ben wel enthousiast, maar om nu direct mijn prepared v4 versie “weg te doen” gaat me nu nog wat te ver, dit ook i.v.m. de addons van ORBX en mijn zeer geliefde Milviz de Havilland Beaver. Mocht ik er toe overgaan,(zal uiteindelijk wel) neem ik de goedkoopste versie. De manier waarop ik “vlieg” is toch in afgelegen streken van Canada en Alaska dus al die velden die bij de luxere versies zitten zijn niet aan mij besteed. Ziet er na een jaar smachten wel zeer gelikt uit. Mocht een de Havilland Beaver als addon vliegtuig kunnen worden toegevoegd, wordt het voor mij in ieder geval zeer serieus. Net een nieuwe pc met (denk ik) de juiste specificaties aangeschaft dus daar zal het hopelijk niet aan liggen.

 4. Joop schreef:

  Ik blijf voorlopig maar eens rustig met Prepar3Dv4.5 en v5 vliegen. Alle addons die daar inmiddels inzitten heb ik niet voor niets gekocht. Ik vind Prepar3D is overigens een prima FS. Eerst maar eens rustig afwachten hoe e.e.a. precies in elkaar zit en of het echt zin heeft van P3D naar MFS over te stappen.

 5. Erik schreef:

  Ik houd mijn Prepar3Dv4.5 installatie nog even aan, maar ga deze wel direct aanschaffen! Als straks de payware kisten van Aerosoft en PMDG beschikbaar zijn en een paar interessante vliegvelden gaat P3D de prullenbak in.

 6. Harry van Dooren schreef:

  Ik blijf ook nog even bij p3dv4.5. Ik heb daar behoorlijk in geïnvesteerd en heb er ook nog veel plezier in. Ik wacht zeker nog een jaar, dan zijn er denk al belangrijke updates geweest en meer uitbreidingsmogelijkheden.

 7. Matthijs schreef:

  Hier een aantal maanden geleden al afscheid genomen van Prepar3D, nu alleen nog X-Plane geïnstalleerd staan maar na deelname aan de Alpha van Microsoft Flight Simulator kan ik alleen maar zeggen dat alle andere simulatoren volledig wegvallen ten opzichte van deze nieuwe FS2020.

 8. Matthias schreef:

  Dank voor jullie reacties. Leuk om al die verschillende meningen mee te krijgen. Ga zo door! 🙂

 9. Turambar schreef:

  Heb P3Dv5 geïnstalleerd staan; ik heb de standaardversie gekocht omdat ik even afwacht of het zinvol is te upgraden. Ik lees over ‘in-app aankopen’ en daar ben ik nooit zo gecharmeerd van als je het volle pond betaalt. Voorlopig nog erg tevreden over P3D.
  Als alpha kan ik zeggen dat de configuratie van bijvoorbeeld mijn joystick een soort van voorportaal van de hel is; het forum laat zien dat er veel simmers zijn die daar last van en moeite mee hebben. De beta zal ik binnenkort wel krijgen, hopelijk is dat onderdeel dan verbeterd.

 10. Matthias schreef:

  Hoi Turambar,

  Dit is inderdaad een belangrijk punt, gelukkig is dit bij Microsoft bekend en hebben ze beloofd hier aandacht aan de geven. Ikzelf heb er geen moeite nog mee gehad. Wel was het even puzzelen op het begin, maar eenmaal gewend gaat het prima. Desondanks is de oude P3D/FSX manier prettiger, dus hopelijk pakken ze de feedback inderdaad goed op in de toekomst.

  M.v.g.

  Matthias