BinerSim Syamsudin Noor International Airport uitgebracht

De Indonesische ontwikkelaar BinerSim heeft Syamsudin Noor International Airport (WAOO) uitgebracht voor Microsoft Flight Simulator. De scenery is exclusief verkrijgbaar via de in-game Marketplace voor €8,99.

Het vliegveld kent een bewogen historie en werd oorspronkelijk gebouwd als ‘Ulin Airport’ door de Japanse bezetter in de tweede Wereldoorlog. In 1948 bouwde de Nederlandse regering verder aan de startbaan. In 1970 werd de luchthaven vernoemd naar Syamsudin Noor, een Indonesische luchtvaartpionier uit Zuid Kalimantan. In 1974 werd de startbaan verder verlengd zodat o.a. de Fokker 28 er gebruik van kon maken.

In 2019 werd de laatste grote uitbreiding gedaan met de opening van een nieuwe terminal. Hiermee kan de luchthaven nu ruim 10 miljoen passagiers per jaar ontvangen en zo’n 20 vliegtuigen tegelijk.

1 Reactie

  1. Erik schreef:

    Een leuk vliegveldje. Ze hebben ook een aantal gebouwen in de omgeving gemodelleerd en met real-time AI (FSLTL/AIG) zijn er ook wat airlines te vinden… Ideaal voor een kort vluchtje richting Bali of Jakarta! Of als tussenstop op een wereldreis…

Toggle Dark Mode