De BIG announcement: Flight Simulation Association opgericht

De afgelopen dagen was er een flinke hype ontstaan vanwege de mededeling ‘Something BIG is coming’ die veelvuldig werd gedeeld door bekende ontwikkelaars en andere partijen uit de Flight Simulator community.

De aankondiging bleek te gaan om de oprichting van de ‘Flight Simulation Association’. Dit platform wil naar eigen zeggen zowel de beginnende als gevorderde simmer bedienen met allerlei ‘premium content’, zoals webinars, guides en een eigen community. Daarnaast kun je als lid ook korting krijgen op producten van de aangesloten partijen.

Het ‘addertje onder het gras’ hierbij is wel dat je hiervoor jaarlijks een bedrag van $30 moet betalen. En daarbij is het niet duidelijk wat je er precies voor terugkrijgt. Vanuit de community is hier vooral negatief op gereageerd, met name door de teleurstelling over de ‘BIG’ announcement, terwijl het feitelijk een Marketing trucje is…

Gaan jullie je aansluiten? Meer informatie vind je hier.

3 Reacties

 1. Bram schreef:

  Nou, het zijn vrij bescheiden kortingen en bovendien sommigen nog beperkt qua tijdsduur van de aanbieding.
  Wel opmerkelijk dat een paar ‘grote’ ontwikkelaars ook meedoen.
  Voorlopig kijk ik het nog even aan…

  • Erik schreef:

   Ik zie het ook echt als een ‘betaalde’ community… Er is vandaag de dag al zoveel (gratis) materiaal te vinden dat het voor mij geen toegevoegde waarde biedt.

 2. Matthias schreef:

  Ikzelf vond het ook een zwaar overdreven aankondiging en ben niet van plan er ook maar een cent aan uit te geven

Toggle Dark Mode