Developer stream nieuws

Het was weer tijd voor de maandelijkse developer stream van MSFS. In de stream van ruim een uur werden weer veel vragen etc. beantwoord. Het belangrijkste nieuws hebben we voor jullie samengevat.

Leuk nieuwtje is dat MSFS op het Fs Weekend in 2025 aanwezig is. Voorlopig staat dat weer gepland voor 15 en 16 maart 2025 in Lelystad.

ATR/ Dem en Bing data wordt voor MSFS 2024 geüpdatet. Ook 2020 profiteert daarvan want men gebruikt dezelfde onlineserver daarvoor. Als 2024 online staat hebben dus ook de gebruikers van 2020 deze nieuwe data.

Er wordt dan 200 Terabyte aan nieuwe data toegevoegd van satellietfoto’s maar ook hoogte data en overige verbeterde kaartdata waar de Ai voor de gebouwen plaatsing dan gebruik van kan maken. Men hoopt dat via de “Worldhub” de nu 1200 beta gebruikers dan de airports waar nodig wellicht aanpassen…..

De SDK voor 2024 gaat eerder naar developers zodat deze hun producten voor release kunnen aanpassen aan de nieuwe sim.

City update 8 gaat over Las Vegas. Dat past dan bij de FS Expo die daar eind juni wordt gehouden.

City update 9 daarna zal gaan over Northeast USA, welke in ieder geval Washington DC zal bevatten. Niet duidelijk is wanneer die update uitkomt.

Famous flyer 10 wordt de 707 320C waarschijnlijk komt die nog in juli deze zomer.

Duidelijkheid is er nu ook over het aantal sim-objecten per add- one nml. max. 1000. Ook in 2024 blijft dat zo, vooral om te voorkomen dat er te veel objecten ten koste van de performance worden toegevoegd. Tenzij je natuurlijk meerdere add ones op dezelfde locatie toevoegt……

Ook nu al is MSFS Multi threaded volgens Sebastian Wloch. Tot wel 30 -40 processen tegelijk. Denk aan een render thread, een read write thread, een fysieke thread, een landschap thread etc. Neemt niet weg dat de hoofdthread vaak moet wachten op die andere en dan pas een beeld weergeeft en daarmee dus vaak de limiterende factor is…..Verdere uitleg bleef achterwege en waarom dan de CPU en de GPU bij de meeste moderne computers dan vaak op 25-50 procent belasting bleef hangen werd vooral NIET duidelijk. DCS doet dat zoals bekend veel beter en belast zowel de CPU als de GPU veel beter.

Tenslotte hadden we in FSX de mogelijkheid om meerdere aanzichten (in een apart venster) te laten zien. Deze optie komt helaas NIET in MSFS.

Waarschijnlijk komt er toch nog dit jaar een sim update 16. Vooral om wat kleinere foutjes glad te strijken, wanneer is niet duidelijk.

Dan tenslotte MSFS 2024. Helaas nog steeds weinig nieuws. Wel werd meer duidelijkheid gegeven over welke vliegtuigen er zeker in zullen zitten. CL 415, H125 en de c208 van Asobo zelf. De Cesna 188 van Carenado en de A-10 van DC-Designs.

Hopelijk meer nieuws hierover op de FS Expo eind juni in Las Vegas.

Wil je de stream zelf zien dat kan hier.

Als uitsmijter werd nog aangekondigd dat er van 9 tot 16 juni een sale komt voor de best gewaardeerde vliegtuigen op marketplace. Afwachten maar welke dat zijn, maar hou dus volgende week de marketplace in de gaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode